23 Haziran İstanbul Seçimleri’nin açıklanmasının ardından başta yerel ölçekte olmak üzere Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin kapısı aralanmış oldu. AK Parti , Anadolu Yakası’nda uzun yıllar boyunca kalesi konumunda olan bir belediyeyi, yani Beykoz’u kaybetti.

VERİLEN VAATLER TUTULMADI

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran İstanbul Seçimleri öncesi partili arkadaşlarıyla yapmış olduğu toplantıda; Beykoz’un oy potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirtip, Beykoz İlçe Başkanlığı görevini teslim ettiği Hanefi Dilmaç’tan 91.500 oyluk bir performans beklediğini deklare etmişti; fakat hesaplar tutmadı. 31 Mart İdari Mahalleler Genel Seçimleri’nde, Beykoz’da; en yakın rakibine yaklaşık 20 bin oy fark atan Binali Yıldırım, 23 Haziran Seçimleri’nde Ekrem İmamoğlu karşısında tarumar oldu. 75.441 kişi Ekrem İmamoğlu’na oy verirken, 74 bin 663 kişi Binali Yıldırım’a oy verdi. Yine 31 Mart Seçimleri’ne göre Beykoz’dan 80.266 oy alan Binali Yıldırım, 23 Haziran İstanbul Seçimleri’nde ciddi bir daralma yaşayarak 74 bin 663 rakamını gördü. AK Parti Genel Başkanı’na fazladan 10 bin oy kazandıracağını söyleyen AKP Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, 3 aylık dilim içerisinde takriben 5 bin oyluk ciddi bir daralma yaşadı.

İlçelerde Büyük Değişiklik Yaşandı

23 Haziran İstanbul Seçimleri’nin sonuçları bir önceki 31 Mart İdari Mahalleler Genel Seçimleri ile taban tabana zıttı. 31 Mart’ta Binali Yıldırım 25 ilçeyi konsolide ederken, Millet İttifakı'nın sadece 14 ilçesi vardı. 23 Haziran İstanbul seçimlerinde rakamlar adeta tersine döndü. Millet İttifakı’nın ortak adayı Ekrem İmamoğlu, 28 ilçede önde götürürken rakibi Binali Yıldırım yalnızca 11 ilçe de galip geldi.

YILDIRIM “Tebrik Ederim”

Seçim sonuçlarının açıklanmasına ilişkin yasak kalkınca AK Parti’nin kıdemli kurmayı Binali Yıldırım, ıslak imzalı sonuçlara ve girilen verileri esas alırak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Rakibini tebrik eden Yıldırım "Bildiğiniz gibi YSK seç,imlerin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" şeklinde konuşan Yıldırım, yaklaşık altı aydır beraber çalıştıkları ekip arkadaşlarına, propaganda sürecinde kendisine eşlik edenlere teşekkürlerini sunarken rakibi İmamoğlu'na karşı iyi niyet bildiren ifadeler kurmaktan kaçınmadı.

KENDİSİNE YARDIMCI OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ

"Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir kez daha İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün İstanbul'da yaşayan 16 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum."

Haber: Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim