Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanlarına seslenen Erdoğan, "Gelin bu mücadeleyi birlikte yürütelim, gelin AK Parti'yi yüceltelim. Buraların Ömerlerini hep birlikte bulacağız. Sizler Haticeleri de bulacaksınız. Sağda solda, dedikodulara kulak asmayın, biz işimize bakalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanlarına verdiği talimatta ilçe teşikatlarını oluştururken; "İlçe başkanlarında Ömer'i, kadın kollarında Hatice'yi, gençlik kollarında ise Mus'ab bin Umeyrleri" bulmaları talimatını verdi.

Erdoğan, "Zaferin Allah'ta olduğunu dile getiren Erdoğan, salondakilere "Gelin bu mücadeleyi birlikte yürütelim, gelin dava sancağını hep birlikte yüceltelim. Bu öyle büyük bir dava öyle büyük bir mücadele ki içinde 82 milyonun her birine yer vardır, her birine görev vardır. Sizler tecrübeniz, sağduyunuz ve ferasetinizle işte bu yeniden yükselişin lokomotifleri olacaksınız." diye seslendi.

Erdoğan, belde, ilçe ve il teşkilatlarının kırkıncı Müslüman Ömerleri, Haticeleri, Mus'ab bin Umeyrleri bulunacağına, ana kademe, kadın ve gençlik teşkilatlarının bu şekilde oluşturulacağına olan inancını dile getirerek, geleceğe çok daha farklı bir şekilde yürüyeceklerinin altını çizdi.

Dedikodulara, fitneye fesata kulak asılmamasını isteyen Erdoğan, "Biz işimize bakalım, yolumuza revan olalım. Yolumuza devam edelim. Ben herbirinize güveniyorum ve inanıyorum." şeklinde konuştu.

Peki Başkan Erdoğan'ın bahsettiği isimler kimler? Kısa bilgiler yazalım.

Hz. Ömer Kimdir ?

Hz. Ömer (ra), 581 yılında Mekke'de dünyaya geldi. Babası Hattab bin Hufeyl, annesi Ebu Cehil'in kardeşi veya amcasının kızı olan Fatıma bin Haşam'dır. Hicretten kırk sene evvel kadar doğmuştur. Buna göre, Peygamber Efendimiz'den (Sav) 12 veya 13 yaş küçük olduğu anlaşılmaktadır. Hz. Ömer (ra) yani Ömer bin Hattab Hz. Ebubekir'den sonraki ikinci halifedir.

Ömer adaletli bir hükümdardı, devlet memurları ve valileri her zaman kontröl ederdi. Beytülmal'ı müslümanlar arasında en iyi şekilde bölüştürmüştür. Kendisi çok fakirdi, aylık geliri sadece 16–20 dirhemdi.

Hz. Hatice Kimdir ?

Hz. Hatice, Peygamber Efendimiz’e ilk inanan ve ona ilk zevce olma şerefine eren bahtiyar annelerimizden... Kibar, nâzik, afif ve edeb timsali bir hanımefendi... Mü'minlerin annesi..

Misafirperverdi. Cömertti. Şefkat ve merhametliydi. Yetimlere, kimsesizlere sığınakdı. Güleryüzlüydü. Firaset sahibi idi.

Mus'ab bin Umeyr Kimdir ?

Mus'ab bin Umeyr, hem annesi hem de babası tarafından Kureyş'in asîl ve zengin bir âilesine mensub idi. Zengin oldukları için gâyet râhat bir hayat sürüyordu. Orta boylu, güzel yüzlü, nâzik ve yumuşak huylu, son derece zekî idi. Güzel konuşurdu.

Güzel yüzlü ve zengin olduğundan Mekke halkı ona gıpta ile bakardı. Peygamber efendimiz bunun için "Mekke'de Mus'ab'dan daha zarîf, daha nârin, daha güzel kimse yok idi. Saçları kıvrım kıvrım idi." buyurmuşlardı.

İslâmiyeti kabûl ettiği an hayatı da birdenbire değişti. Eski servet ve zenginliğin yerini fakirlik aldı. Âilesinin sevgili oğullarına yapmadığı eziyet kalmadı. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığı özellikler ile mevcut olan isimleri de kısaca yazalım. Yorumu Beykozlulara bırakalım.

Muhammed Hanefi Dilmaç Kimdir?

Dilmaç, 1967 yılında Beykoz Çavuşbaşı'nda doğdu.  Aslen Trabzon Çaykaralı'dır. 1991 yılında Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı Djyantaş A.Ş. de Kalite Kontrol Sorumlusu olarak görev yaptı. 1992­ılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı Islam Araştırmaları Merkezi'nin çeşitli bölümıerinde yöneticilik evınde bulundu. Dilmaç, Çavuşbaşı Spor Kulübü ile çeşitli demeklerde kuruculuk ve yöneticilik yaptığı gibi, sivil toplum örgütlerinde aktif rol aldı

2004-2009 döneminde Çavuşbaşı Belediye Başkanlığı, 2009- 2017 yılına kadar Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Dİlmaç, Hz. Ömer gibi adaletli midir bilinmez ama yakın çevresi daha iyi bilir diye düşünüyorum. Şunu kesin diyebilirim; Hz.Ömer gibi fakir olmadığıdır.

Gaye Zayıf Kimdir ?

Zayıf, 1977 İstanbul Doğumlu olan Zayıf Evli ve 2 Çocuk Annesidir. Ticaret Meslek Lisesi Mezunudur. 12 Yıl Özel Bir Kumaş Firmasında Finans Müdürü Olarak Çalıştı. Daha Sonra Kendi İşini Kurarak Beykoz’da İç Giyim Sektöründe Kendi Mağazasını Kurdu. 2002 Yılında Üye Olarak Destek Verdiği AK Partide 2009 yılından beri Aktif Olarak Görev Yapıyor. Yetkim Derneği Yönetim kurulu üyesi, Beykoz Vakfında da Sosyal İşler Başkanı görevlerini yürütüyor.

Hz. Hatice'nin özelliklerinden olan "kibar, naif, yardımsever, misafirperver, anne olması sebebiyle şefkat ve merhametli" birisi olarak tanıtabiliriz.

Furkan Çeliker Kimdir ?

1991 yılında Tokatköy’de doğdu. İlkokulu Hacı Numan’da okudum. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü’nü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.

Çeliker'in babası Tokatköy'ün zengin ailelerinden biridir. Orta boylu, güzel yüzlü, nâzik ve yumuşak huylu biri olan Umeyr, müslümanlığı seçtiği için ailesi tarafından red edilmişti. Çeliker için böyle bir risk bulunmamaktadır.

AK Parti Beykoz İlçesinin bu 3 isimle devam edip, etmeyeceği yapılacak kongrelerde belli olacak. 

Editör: TE Bilisim