AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'da kongreleri ertelenen ilçeler arasında olan kongre yerine yeni dönem başkanların ‘Atama’ ile belirleneceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Salgın nedeniyle kongresi yapılmayan ilçelere AK Parti Genel Merkez Teşkilandırma Başkanı Erkan Kandemir tarafından atama usulü gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Ataması yapılan ilçe başkanlığının yönetim kurulu listeleri ise genel merkez tarafından onaylanacak ve ilçe başkanlarına yetki belgelerini de il başkanı'ndan alarak görevlerine başlayacaklar.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, 7. Olağan Kongresi'ni 2020'nin Nisan ayında yapmayı planlıyordu. Yapılması planlanan AK Parti Beykoz 7. Olağan Kongresi için Aralık ayında 5 bin üye de ilçe binalarında delege seçim işlemini gerçekleştirmişti.

DEĞİŞİME KANAAT ÖNDERLERİ KARAR VERECEK

Geçmiş dönem ilçe yöneticileri, bölge sorumlusu, il koordinatörü, milletvekilleri, parti kurucuları, belediye başkanı ve kuruluştan bu yana görev yapan kanaat önderlerinin de fikirlerinin alınacağı bilgisine ulaşıldı.

TOPLUMUN TEPKİSİNİ ALAN İSİMLER GİDECEK
 

Devlet kurumlarıyla iş ilişkisi bulunan, belediyelerden iş alma eğilimi olan iş alanlarında çalışan ve siyaset mecrasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan, özellikle seçim sürecinde performansı düşük olan, belediye başkanı için gönülden çalışmayan, parti içinde dedikodu üreten, parti içi çekişmelere neden olan, toplumun tepkisini alan ve görevi süresince yetersiz olan, belediyelerden iş alma eğilimi olan yöneticilerin tekrar yönetime girilmesine müsaade edilmeyecek.

M. HANEFİ DİLMAÇ GÖREVDE KALACAK MI?

2018 yılında AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı görevinden alınan Mustafa Gürkan'ın yerine gelen M. Hanefi Dilmaç, Beykozluların Yücel Çelikbilek'ten sonra ağabey dediği bir isim haline geldi.
Dilmaç'ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Murat Aydın'a verdiği tam destek ve alanda yaptığı çalışmalar ile gücünü ve teşkilatçılığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı ödüllerle adeta ispatlamış oldu.

Genel Merkez ve İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın prensi haline gelen Dilmaç'ın, il başkanı kim olursa olsun değişemeyecek ilçe başkanları arasında olduğu öğrenildi.

Dilmaç'ın yönetiminin yüzde 70'ini değiştirmek istediği ve bunun için ise İl Başkanı ve Genel Merkez'den yetki isteyeceği de alınan duyumlar arasında...

Editör: TE Bilisim