AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi Çavuşbaşı Kasrı’nda yapıldı. Kongreye Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Vedat Demiröz, MKYK Üyesi Mustafa Ataş, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilat mensupları katıldı. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, 7. Olağan Kongrenin Beykoz’a ve AK Partiye hayırlar getirmesi diledi.

Bu zamana kadar görev yapan ilçe yöneticilerine ve teşekkür ederek konuşmasını devam ettiren Dilmaç, vefat eden Beykoz Belediye eski Başkanı Yücel Çelikbilek ve AK Parti Beykoz eski İlçe Başkanı Salim Kararmaz’a Allah’tan rahmet diledi.

Dilma'ın konuşmasının ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'da konuşması yaparak "bugüne kadar Beykoz'da hizmet etmiş ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza ve yöneticilerimize çok teşekkür ederim" dedi.

ŞENOCAK: “BAŞARILI KARDEŞLERİMİZİ HER ZAMAN YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

İlçe kongresinde bayram havasında geçtiğini söyleyen İl Başkanı Şenocak, “Öncelikle Beykoz kongrelemiz hayırlara vesile olsun inşallah. Bizim kongrelerimiz, her zaman bayram havasında geçer. Partimiz kurulduğu ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiği kongrelerle yenilenmeyi, tecrübeli kardeşlerimizin yanı sıra yeni kardeşlerimizle “Büyük ve Güçlü Türkiye” hedefi için çalışacak dava arkadaşlarımızı aynı çatı altında buluşturmayı başarmıştır. Yaklaşık 2,5 yıl önce mahalle teşkilatlarında dönemsel bir yenilenme yapmıştık. Mahalle teşkilatlarıyla birlikte yönetimde yaptığımız revizyonlarla birçok yeni arkadaşımız sürece dahil oldu. Biz, özelikle yeni dönemde ilçe başkanlarımıza şöyle bir kriter getirdik: Mahalle başkanlarımızdan ana kademe yönetimine en az 1-2, eğer kriterlere uygunsa daha fazla da olabilir yeni arkadaşlarımız dahil edilecek. Aynı zamanda mahalle yönetiminde görev alan arkadaşlarımız da yeni dönemde ana kademe yönetim kurulu üyesi olabilecek. Bu uygulamayla amacımız, bulunduğu görevlerde vazifelerini başarıyla yerine getiren arkadaşlarımızın enerjisinden, gayretinden daha üst görevlerde istifade edebilmektir.” dedi. 

ŞENOCAK: “GÜÇLÜ TEŞKİLAT, GÜÇLÜ İKTİDAR, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

İlçe kongrelerimizle güçlü Türkiye hedeflerinin temellerini attıklarını vurgulayan Şenocak, “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği istikamette her zamankinden daha çok çalışarak, 2023 seçimlerinde Genel Başkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız inşallah. Kongrelerimizde belirlenecek yeni yönetimlerimizle ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin temellerini atacağız. Ülkemizi kazandırılan sayısız hizmetlerin yanı sıra sınırlarımızın ötesinde gerçekleştirilen başarılı atılımlar, güçlü iktidarın bir eseridir. Suriye’deki teröristlere yönelik harekatlar, Libya’nın kukla yönetimlere teslim edilmesinin engellenmesi, Doğu Akdeniz’de haklarımızın muhafaza edilmesi, Kıbrıs davasından vazgeçilmemesi, Azerbaycan’ın sahadaki güçlü ilerleyişini devam ettirmesi, Türkiye’de güçlü bir lider ve o liderin güçlü bir teşkilata sahip olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Biz vatandaşlarımıza hizmet etmekle sorumlu olduğumuz gibi, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin hak ve hukukunu gözetmekle de sorumluyuz. İşte bu nedenle, ben İl Başkanı olarak, siz de bulunduğunuz görevlerde vazifelerinizi Allah rızası için en iyi şekilde yapmak durumundayız. Bu sorumluluk anlayışı ve dava şuuruyla kongrede seçilecek ilçe başkanımız ve yönetimini şimdiden tebrik ediyor, bugüne kadar partimize emek veren tüm kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

KURTULMUŞ: “HEDEFİMİZ 2023'TE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ BİR KEZ DAHA KAZANMAK”

Yeni dönem çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Hedefimiz 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimini bir kez daha ama bu sefer daha açık bir arayla almaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah Türkiye'nin başında ve dünya mazlumlarının öncüsü olarak görevine devam etmesini sağlamaktır. Ayrıca, 2024'te de İstanbul'da yarım kalan bir hesabı hep beraber yeniden düzeltmek zorundayız. İstanbul'da çok çalışıldı, çok gayret edildi, samimiyetle mücadele edildi ama maalesef İstanbul seçimlerinde bir kazaya geldik. Bunu telafi etmek için her birimizin üzerinde büyük sorumluluk olduğunu ifade etmek isterim. İstanbul Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığıyla başlayan, yerel yönetimlerdeki destansı zaferlerine inşallah 2024'te yeniden bismillah diyerek yoluna devam edecek.” diye konuştu. 

KURTULMUŞ: “AK PARTİ YENİ VE ADİL BİR DÜNYA KURULMA MÜCADELESİNİN MERKEZİDİR”

Dünyanın yeni bir yapılanma sürecine girdiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “AK Parti'nin sıradan bir parti değildir. Bu kongreler de dönemi itibarıyla sıradan bir kongreler değildir. AK Parti bir dava hareketidir. AK Parti yeni ve adil bir dünya kurulma mücadelesinin merkezidir. AK Parti yeniden ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ idealinin mücadele alanıdır. Dünyada dengeler yeniden yapılanıyor. Tam da böyle bir ortamda Türkiye yeni dönemin içerisinde girmiştir. Bütün dünya karşımıza geçse de Türkiye önlenemeyen bir yükselişin dönemine girmiştir. İşte bu dönemin öncüsü AK Parti'dir. Bu dönemin taşıyıcıları sizlersiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin önlenemeyen yükselişini inşallah hep beraber sürdüreceğiz.” dedi.

KAYA: “DÜNYANIN EN BÜYÜK SİYASİ HAREKETİYİZ”

AK Parti’ye yeni dönemde yeni üyeler kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “AK Parti, 11 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye'nin en geniş, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri. Partimize 2023'e kadar her yıl 1 milyon yeni üye kazandırmayı hedefliyoruz. Ailemiz gittikçe büyüyecek. Şu anda her 7 vatandaşımızdan biri AK Parti'nin üyesi. Neden her 5 kişiden, 4 kişiden biri üyemiz olmasın, değil mi? Biz bunu başarabiliriz ve üyelerimizi de bizimle her türlü çalışmamıza dahil edebilirsek inanıyorum ki başaramayacağımız hiçbir şey yok. Allah'ın izniyle inançla azimle gayretle AK Parti bu milletin umudu, sadece bu milletin değil mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu olmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

DEMİRÖZ: “TEŞKİLATLARIMIZIN GÜCÜ VE FAALİYETLERİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

‘AK Parti olarak 83 milyon vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz’ diyen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Bilgimizi, tecrübemizi ve enerjimizi ülkemizin en hızlı şekilde kalkınması ve yükseliş istikrarının devam etmesi için sarf edeceğiz. Türkiye kendi ayakları üstünde durduğu, milletimiz bir ve beraber olduğu müddetçe kanlı ve kirli plan yapanlar başarılı olamayacaktır. Türkiye’siz bir bölge düşünülemez. Türkiye’nin Suriye’de, Libya’da, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Balkanlar’da, Somali’de ne işi var diyenlere cevabımız; bu bölgeler bizim gönül coğrafyamız kapsamındadır. ‘Daha Güçlü Türkiye’ ideali için teşkilatlarımızın gücü ve faaliyetleri büyük önem taşıyor.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Delegelerin oylarıyla; Muhammet Hanefi Dilmaç, tekrar ilçe başkanı seçildi.

Editör: TE Bilisim