AK Parti Genel Merkezi 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimleri için kapı kapı dolaşarak Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'a destek isterken; diğer şehirlerdeki teşkilat mensupları da bulundukları illerden İstanbul'daki hemşehrilerine ulaşmaya çalışıyor.

İstanbul'da yapılacak seçimlere günler kala Beykoz’a, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun geldi. Kars'tan gelen heyete AK Parti Beykoz Eski Meclis Üyesi Tuncer Dede öncülük ederek, saha çalışmalarına yardımcı oldu.

Heyetin ilk durağı Beykoz Belediye eski Başkanı Yücel Çelikbilek oldu

Kavacık'ta bulunan Doğal Dükkan'da kahvaltı da bir araya gelen heyet, Çelikbilek'in engin tecrübelerinden yararlandı.

Kars İl Başkanı ve Selim Belediye Başkanın hedef kitlelerinin önce hemşehrileri ve doğulu olan seçmenler olduğunu belirtti. Beykoz’a gelen heyet, Beykoz’da hemşehrileri ile yaptıkları toplantılarla seçim çalışmasına katkı sağlarken bir kısmı da bulundukları illerden akraba ve dostlarına ulaşmalarını sağlıyor. Sandığa gitmeyen yada küskün olan Doğulu Seçmenleri tespit eden Tuncer Dede, Binali Yıldırım'a destek istemek için Kars'tan gelen heyeti hemşehrilerine götürdü.

DOĞRU OLAN ANLATILIYOR

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, "İstanbul'a gelmeden önce, bayramın bitimi ile telefonla aramalara başladıklarını ifade ederek "Akrabaları İstanbul'da yaşayan kadın, gençlik ve ana kademedeki tüm teşkilat üyeleri bulundukları yerden onları arıyor. Arananlar arasında farklı siyasi görüşe sahip olanlar da mevcut. 'Bu seçimde size oy vermeyeceğim' diyen de var, 'Diğer seçimde vermemiştim ama bu seçimde vereceğim' diyen de... Oy verene halini hatırını soruyoruz, kararsız kalana ya da farklı düşünene neden oy vermediklerini öğrenmeye çalışıyoruz. Onlara da doğru olanı, Binali Yıldırım'ın ülkemize ne kadar katkısı olduğunu anlatıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

SADECE BEYKOZ DEĞİL, ANADOLU YAKASINI KOMPLE GEZECEĞİZ

AK Parti Beykoz Belediyesi eski Meclis Üyesi Tuncer Dede, "Bu çalışmalarımızı sadece Beykoz'da değil, tüm Anadoluyakası' nda gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimat ile birçok ilden İl Başkanlarımız gelmiş ve hemşehri buluşmaları yapıyor. Bizde çevremizi sayın başkanlarımızla beraber geziyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yaparak, Allah'ın izniyle 23 Haziran'da yapılacak olan İBB seçimlerinde Binali Yıldırım'ı Başkan yapacağız". dedi. 

Editör: TE Bilisim