İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Adem Sefer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündem dışı söz olarak 15 Temmuz gecesini andı.

Sefer, İBB meclisinde yaptığı konuşma şu şekilde;  "Türk tarih sahnesinde önemli bir yer sahibi olan 15 Temmuz  demokrasi ve milli birlik günümüzü kutluyorum.

15 Temmuz gecesi  kalkışma gecesini bu hainlere dar eden Beykozlu şehitlerimiz Murat Akdemir,İsmail Kefal ve Hasan Kaya  başta olmak üzere 248 şehidimize Allahtan rahmet acılı ailelerine sabırlar diliyorum.Türkiyenin çeşitli yerlerinde yaralanan 2196 gazimizden tedavisi devam edenlere  acil şifalar diliyor.Hepsini minetle anıyorum.

Darbe,silahlı kuvvetlerin ülke yönetimine el koyması anlamına gelmektedir. Ülkemizde 15 Temmuz'a kadar pek çok darbe yaşanmıştır.Tarihimizde şöyle bir yolculuğa çıkarsak 1960,1971,1980,28 Şubat1997,27 Nisan2007 e-muhtıra ve nihayetinde ''beyhude kalkışma''15 Temmuz 2016…

Tarihimizde yaşanan darbelere baktığımızda askeriyenin yönetime elkoyduğunu,sıkıyönetim ve olağanüstü hal gibi uygulamalara gittiği tespit ediyoruz. Bu darbelerin ülkemize zararının,her darbenin ülkemizi on yıl geriye götürdüğü gerçeğini de unutmamak gerek.Yakın tarihimizde 1980,28 Şubat 27 Nisan e-muhtırasının  tarih sayfalarına kara bir leke olarak yazıldığını bilmeliyiz. Bu darbelerde askeri unsurlar;milletin evladına karşı silahlı bir müdahalede bulanmuş,can kaybına sebebiyet vermemiştir.

15 Temmuz, tarihi değiştiren şanlı bir tarihtir…

Her milletin bir karakteri vardır. Gücünü medeniyetten, demokrasiden, halktan alan karakterimiz yeri geldiğinde canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır felsefesinden yola çıkan Türk milleti yüzyıllara uzanan destansı yaşamında bir çok destana, kitaba konu olmuştur. Tarihimiz bu destanlarla doludur. Bir destanda 15 Temmuz 2016'da tüm dünyaya dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi'mizdir.

Ülkemizin üzerinde hain planları olan, huzurumuz ve refahımıza göz diken ne idüğü belirsiz çetelere milletimiz  bir temmuz gecesinde en büyük tokadı sokaklara inerek vermiştir. Büyük bir karaktere sahip ülkemizde genç yaşlı, kadın erkek, kısacası milyonların bastırdığı bir destandır 15 Temmuz.

Türk Milleti için 15 Temmuz bir milattır. Karakterimizden kaynaklanan değerlerine bağlı, özgürlüğüne düşkün milletimiz demokrasimizi asla hainlerin eline bırakamazdı. Bizler televizyonların başında korku ile izlerken yine mi bir darbe olacak sorusunu sorarken. Bir ses bizi uykumuzdan uyandırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın "milletimin üstünde bir güç tanımıyorum" sözü bizlerde uyanma sağlamıştır. Milletimizin refahını ve huzurunu, darbeyle başa geçmeyi düşünenlere terk edemezdik. İman gücümüz, damarlarımızda yatan millet olmanın verdiği inançla sokaklar bizim, köprüler bizim, kısacası Türkiye bizim parolasıyla sokakları darbecilere terk edemezdik. Hain çetelere Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik.

Hain emellerin maşası olan yapılanmalar, ülkemiz için bir kaos ve bir kargaşa ortamı çıkarıp diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi böl-parçala-yönet modeli uygulamak istediler. Namusumuz gibi koruduğumuz bağımsızlığımıza, demokrasimize göz diktiler. Fakat unuttukları bir şey vardı. Geçmişte haçlı seferlerine karşı çıkardığımız kahramanlıklarımız o gün yine meydanlardaydı. Birlik olup el ele vererek köprülere, açık meydanlara, havaalanlarına koşarak demokrasimize, refahımıza ve bayrağımıza sahip çıktık. Kürşat'ın Çin sarayında yaptığı, İstanbul Fethinde Ulubatlı Hasan'ın yaptığı, Çanakkale'de Seyit Onbaşının yaptığı, o asil ruhu, 15 Temmuz'da Halis Ömer Demir'in yaptığını yeniden gördük.

Herkes görsün ve bilsin ki, Türk milletinin kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile namusu bilip; hainlere teslim etmez. Herkes bilsin ki demokrasiye göz diken hain çetelerin asla hâkimiyetine girmez. Herkes bilsin ki Türk milleti büyük ve asil bir millettir.

Unutulmamalıdır ki, "Ey dünya halkları bir direniş yapacaksanız ve zulme başkaldırıp harekete geçecekseniz işte 15 Temmuz günü büyük Türkiye Direniş Hareketi olarak bütün yatay ve dikey çizgileriyle karşınızda durmaktadır.

 15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararının belirlediği bir gün olarak tarihe altın harflerle geçmiş. Biz öldük, biz ezildik, biz yaralandık ama çocuklarımız ve vatanımız sağlamdır."

Tarihin dilinden düşmez bu destan,

Nehirler gazidir,dağlar kahraman.

Her taşı YAKUT olan bu vatan,

Can verme sırrına erenlerindir.

Ne mutlu biz Beykozlulara ki bu hain kalkışma ya en önce tepkisini ortaya koyan  hemşerilerimizle Fatih Sultan Mehmet köprüsünde kahramanca mücadele ettik.Bu hainlere gereken dersi verdik.

Bu milletin içinde kahramanı olduğu gibi hainleri de vardı.Yalnız kalkışmayı yapanlar değil o gece marketlere koşanlar , bankamatik kuyruklarına girenler , televizyonlarının başında kahvelerini içip bu bir tiyatro diyenler de vatan hainidir.Onlar bilmezler hepimiz aynı gemideyiz.Bu gemi su alırsa hepimiz hepimiz bu gemiyle birlikte tarihe gömülürüz.

Kötü emellerini gerçekleştirmek isteyen dış güçler ve onun içimizdeki iş birlikçileri şunu bilin ki emellerinize ulaşamayacaksınız.Bu millette ne Murat Akdemirler,ne İsmail Kefaller,ne Hasan Kayalar bitmez.

 Bu aziz vatanı ,  tarihimiz boyu kahramanlıklar göstererek  bugünlere gelmesini sağlayan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta olmayan gazilerimiz rabbim merhametiyle muamele etsin. Sağ olan gazilerimize de sağlık ve afiyetle  uzun ömürler diliyorum.

 15 Temmuz  demokrasi ve mili birlik  günü kutlu olsun." şeklinde konuştu.

Adem Sefer'in bu konuşması İBB meclisi tarafından ayakta alkışlandı.

Editör: TE Bilisim