Temmuz Ayı… Gencecik cumhuriyetimizin kara lekesi… Genç Cumhuriyet, yaklaşık bir asır boyunca parlamenter sistem ile yönetilmesine karşın demokrasiden nasibini almamış katliamların yaşanmasına maruz kalmıştır… Başbağlar Katliamı, Madımak Katliamı ve 15 Temmuz’da hain kalkışma esnasında yaşanan katliam… Gençliğinin baharında olan cumhuriyetimizin, genç neferlerini yitirdiği aydır Temmuz ayı. 

Beykoz Belediyesi ve İBB Meclis Üyeliği görevlerini ifa eden Gazi Adem Sefer, aynı zamanda 15 Temmuz Darbe Kalkışması esnasında demokrasiye olan inancı neticesiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne çıkmış ve gazilik mertebesine nail olmuştu. AK Parti kontenjanından meclis üyesi olarak seçilen Adem Sefer, Beykoz Belediyesi Meclisi’nde yapılan Temmuz Ayı toplantısında 15 Temmuz’un önemini meslektaşlarının huzurunda anlattı. 

15 Temmuz, Tarihi Değiştiren Şanlı Bir Tarihtir…

“Her milletin bir karakteri vardır. Gücünü medeniyetten, demokrasiden, halktan alan karakterimiz yeri geldiğinde canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır felsefesinden yola çıkan Türk milleti yüzyıllara uzanan destansı yaşamında bir çok destana, kitaba konu olmuştur. Tarihimiz bu destanlarla doludur. Bir destanda 15 Temmuz 2016'da tüm dünyaya dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi'mizdir.”

Refahımıza ve Bayrağımıza Sahip Çıktık

“Hain emellerin maşası olan yapılanmalar, ülkemiz için bir kaos ve bir kargaşa ortamı çıkarıp diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi böl-parçala-yönet modeli uygulamak istediler. Namusumuz gibi koruduğumuz bağımsızlığımıza, demokrasimize göz diktiler. Fakat unuttukları bir şey vardı. Geçmişte haçlı seferlerine karşı çıkardığımız kahramanlıklarımız o gün yine meydanlardaydı. Birlik olup el ele vererek köprülere, açık meydanlara, havaalanlarına koşarak demokrasimize, refahımıza ve bayrağımıza sahip çıktık. Kürşat'ın Çin sarayında yaptığı, İstanbul Fethinde Ulubatlı Hasan'ın yaptığı, Çanakkale'de Seyit Onbaşının yaptığı, o asil ruhu, 15 Temmuz'da Halis Ömer Demir'in yaptığını yeniden gördük.”

Aynı Gemideyiz

“Ne mutlu biz Beykozlulara ki bu hain kalkışma ya en önce tepkisini ortaya koyan  hemşerilerimizle Fatih Sultan Mehmet köprüsünde kahramanca mücadele ettik.Bu hainlere gereken dersi verdik. Bu milletin içinde kahramanı olduğu gibi hainleri de vardı.Yalnız kalkışmayı yapanlar değil o gece marketlere koşanlar , bankamatik kuyruklarına girenler , televizyonlarının başında kahvelerini içip bu bir tiyatro diyenler de vatan hainidir.Onlar bilmezler hepimiz aynı gemideyiz.Bu gemi su alırsa hepimiz hepimiz bu gemiyle birlikte tarihe gömülürüz. Kötü emellerini gerçekleştirmek isteyen dış güçler ve onun içimizdeki iş birlikçileri şunu bilin ki emellerinize ulaşamayacaksınız.Bu millette ne Murat Akdemirler, ne İsmail Kefaller, ne Hasan Kayalar bitmez.”

Konuşmasının ardından demokrasiye olan inançları ve vatanına olan sevgileri nedeniyle gençliğinin baharında şehadet şerbeti içen kahramanlarımızın ruhuna Allah’tan (c.c) rahmet dileyen Gazi Sefer, Beykoz Belediyesi Meclisi sıralarından alkış tufanının kopmasına sebep oldu. 

Editör: TE Bilisim