Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve Medistate Kavacık Hastanesinin düzenlediği “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” Hidiv Kasrı’nda yapıldı.




İlçe sakinlerini spora teşviği, obeziteyle mücadeleyi amaçlayan Hidiv Kasrı'ndaki etkinliğe, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Manolya Demirören Tekin, Yakup Özbek, kamu birim müdürleri, meclis üyeleri, STK başkanları, muhtarlar, ilçe spor kulüpleri, ünlü eski milli futbolcu Güvenç Kurtar, belediye çalışanlarının yanı sıra sanat, siyaset, spor camiasından isimlerle sporsever ilçe sakinleri katıldı.Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin: “Katılımcılara Teşekkür Ediyorum”

Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, “Sağlıklı yaşam için hareket konusunda farkındalıklı programımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, emeği geçenleri ise tebrik ediyorum. Umarız bu program daha ilerideki zamanlarda da devam eder ve sağlık için hep beraber adım atarız.”şeklinde konuştu.



Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz: “Sağlık projelerimiz devam edecek”

Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, “Bu saatte bu kadar insanı bir araya getirmek çok güzel bir olay. İnanıyorum ki içinde futbol, spor, sağlık olunca insanlar geliyorlar.  Toplumumuzda fiziksel aktivite az, hareketsiz yaşam çok. Egzersiz yapmanın da en kolay yolu olan yürüyüşümüze katılanlara teşekkür ediyorum. Sağlık projelerimiz devam edecek, sizlerle her hafta farklı bir sağlık ve çevre etkinliğinde buluşacağız.” şeklinde konuştu.

Medistate Kavacık Hastanesi Genel Direktörü ve Obezite Merkezi Başkanı Prof. Dr. Emin Ersoy, aktiviteye katkı sunan Beykoz Belediyesine, Kent Konseyine, Medistate Kavacık Hastanesi sağlık ekibine ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, obezite hakkında bilgilendirme yaptı.

Medistate Kavacık Hastanesi Prof. Dr. Emin Ersoy: “Sağlıklı yaşam için herşey sizin elinizde”

Ersoy,”İnsanı sağlığıyla ilgili genetik ve çevresel faktörler vardır. Obezite demek, şişmanlık, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol ve şeker hastalığı demektir. Sağlıklı yaşam için herşey sizin elinizde. Birincisi yeme ve kilo kontrolünü sağlamak, 2.si sağlığınız için hareket etmek. Beykoz’da Yürüyüş için çok güzel bir alan burası. Lütfen her sabah dolsun taşsın,” şeklinde konuştu.

Karadeniz FM’in sevilen spikeri Onur Sakar’ın sunuculuğunu yaptığı programda Eski Milli futbolcu Güvenç Kurtar da böyle bir etkinliğin farkındalık açısından önem taşıdığını vurguladı.Medistate Kavacık Hastanesi uzman fizyoterapist ve diyetisyenlerin kısa bilgilendirmelerinin ardından tişörtlerini giyen sporseverler parkurda yürüyüş yaptı. Yürüyüş sonunda ise katılımcılara su, kepekli ekmek, yeşil elma, yoğurt gibi sağlıklı yiyecekler ikram edildi.



Editör: TE Bilisim