Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde Dr. H.İ.Ç'nin bulunduğu operasyonda 'normal doğum' yapan Hale Yıldırım, sakat kalma riskiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti. Eşi Ferhat Yıldırım'ın tüm ısrarlarına rağmen sezaryen yapılmayan Hale Yıldırım, doğumundan sonra özel bölge yolundaki yırtıklara dikiş atılmadan, hasta bir şekilde taburcu edildi. Çocuğunun sağlıklı büyümesi için ameliyatını hep erteleyen Hale Yıldırım, gelin gittiği Karabük'te Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. İzzet Kahraman tarafından tedavi edildi. Hale Yıldırım, doğum sırasında kendisine işkence eder şekilde muamele gösteren Dr. H.İ.Ç'yi bir dilekçeyle şikâyet etmesine rağmen, aradan geçen sürede herhangi bir gelişme yaşanmadı. Talihsiz kadın şimdi hukuk yoluna başvurarak, yaşadığı acıları bir nebze olsun hafifletmek ve adaleti sağlamak için uğraşıyor.

Beykozlu Hale Yıldırım, eşi Ferhat Yıldırım'ın ısrarlarına rağmen, geçtiğimiz yıl doğumunu memleketinde yapmak istedi. Karabük'e gelin giden Hale Yıldırım, doğumunu Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Ancak ne Hastanede yaşadıklarını ne de 1 yıl boyunca çektiği acıları kimselere söylemedi. Hale Yıldırım, Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'e yaşadıklarını tek tek anlattı. O, cesurca anlattı, Ferdi Güngör yazdı.



İşte Beykozlu Hale Yıldırım'ın yürek acıtan dramı:

Hale Hanım, ne zaman doğum yaptınız Paşabahçe'de?

"Geçtiğimiz yıl... Temmuz 2016'da... 31 Temmuz 2016 tarihinde."

Peki, neden Karabük değil de Beykoz'da?

"Burası benim memleketim. Ben Beykoz'dan gelin gittim. Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde doğumu yapayım istedim. Hatta eşimle de o dönem tartışma yaşamıştık. Ben her şeyi göze alarak, burada ameliyat olmayı seçtim."

Doğum nasıl gerçekleşti? Normal bir doğum mu oldu?

"Evet. Tüm göstergeler doğumun normal olacağına yönelikti. Ancak doğum sırasında bazı zorluklar olunca sezaryen olmasını istedik. Hatta eşim bu konuda çok ısrarcı olmuş ancak kendisine bunun mümkün olmadığı söylenmiş"

Doğum sırasında neler yaşadınız? Doktordan ne gibi şikâyetiniz oldu?

"Ferdi Bey, ben şu an psikolojik tedavi görüyorum. Yalnızca bu sebeple... Ben bir yıldır kendimi toplayamadım. 

Deneme Bonusu Her şey doğum sırasında başladı. Ben bağırınca Dr. Halil İbrahim Çelik, bağırmamamı söyledi. Bunu öyle bir tepkili bir şekilde söyledi ki, şaşırdım. Bir doktor beni nasıl bu şekilde azarlardı? Ben doğum yapıyordum. Sonra ayağımı indirdim o sinirle. Bu kez ayaklarımı bantladılar. Doğum sonrası dikiş atarken canım yandı. O an yaşadıklarımı kimse hayal dahi edemez. 'Doktor Bey, hissediyorum, uyuşturmayacak mısınız?' dedim ama beni dinlemedi. Gözüme bakarak, 'Sen buradan çıkmak istemiyorsun galiba! Sesini çıkarma!' dedi. İnanın her şey kâbus gibiydi"

Hale Hanım, bunlar ciddi iddialar. Doktor eğer bunu yaptıysa, bunun adı resmen işkencedir! Böyle bir şey olabilir mi?

"Oldu. Oldu Ferdi Bey. Ben o acıları yaşaya yaşaya dikiş acısını hissede hissede doğumu tamamladım"

Peki, dikiş atılmadığını söylemiştiniz. Bu dikiş 'ön dikiş' miydi? 

"Doğum sırasında yırtıklar oluşmuş. Bu yırtıkların da dikilmesi gerekiyormuş. Ancak Doktor Bey bu yırtıkları dikmemiş. Ben oradan yarım bir şekilde taburcu olmuşum anlayacağınız..."

Ancak bu size acı vermiştir, öyle değil mi?

"Antibiyotik tedavisi de görmedim. Bana antibiyotik tedavisi başlatmadı. Ancak ben 4 gün boyunca acı çektim. 4. gün sonunda beni acile kaldırmışlar. Durumum çok kötüydü."

Yırtıkların tedavisi ne zaman başladı?

"Ben bebeğimin sağlığı için fedakarlık yapmak istedim. Dikiş olayını hep erteledim. Ameliyat olmadım. Bu sırada ise korkunç acılar çektim. Geceleri uyku uyuyamadım. Sonunda 2 ay kadar önce bu ameliyatı olabildim. Şimdi iyiyim ancak geçen ayların acısını düşündükçe psikolojim bozuluyor. Kendimi çok kötü hissediyorum"

Hale Hanım, bu tür konularda konuşmak, büyük bir cesaret isteyen iş. Size Beykoz Gündem olarak teşekkür etmek istiyorum. Bizlerle bu yaşadıklarınızı cesur bir şekilde paylaştınız. Peki, şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?

"Benim tek isteğim o doktorun bana yaptıklarının ve çektirdiklerinin bedelini ödemesi. Ben Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin de Beykoz'un da karşısında olan birisi değilim. Nasıl olayım? Oradan gelin olarak çıktım ben. Ancak yaşadığım acılar dayanılmaz. Yalnızca Beykoz'da da değil, ülke genelinde doktorlar konusunda büyük sorunlar yaşamış ve haksız yere yaşamış insanların olduğunu düşünüyorum. Ben bunların artık bir son bulmasını istiyorum. Gerçekten mesleğine gönül vermiş, idealist Doktorların olduğuna ve sayılarının da fazla olduğuna inanmak istiyorum. Bu nedenle bu tür Doktorların da acilen görevden uzaklaştırılmalarını ve benim gibi hastalara çektirdiklerinin hesabını ödemelerini bekliyorum. Diğer yandan da hukuka bu anlamda başvuru yapmayı düşünüyorum. Ben Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde geçen yıl bir dilekçe vermiştim ancak herhangi bir yanıt alamadım. Bu konuda da gereğinin yapılmasını istiyorum. Benim psikolojik çok büyük sıkıntılarım oldu. Doğum sonrası bir doktorun görevini tam yerine getirmemesi nedeniyle büyük badireler atlattım. Bu konuda çektiklerimin hesabının verilmesini istiyorum."

 
Editör: TE Bilisim