Medipol Üniversitesi Diyaliz Programı, Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte organ bağışına dikkat çekti.


Kavacık Güney Kampüste gerçekleşen etkinliğe Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Kent Konseyi Başkanı - Belediye Meclis Üyesi Emin Yavuz, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Muharrem Kaşıtoğlu ve Gül Biçer, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek, Diyaliz Programı Başkanı Selda Selimoğlu, oyuncu Gülşah Çomoğlu ve öğrenciler katıldı.

“ORGAN BAĞIŞI LÜTUF DEĞİL” 

Bu tür çalışmaların organ bağışına farkındalık oluşturmak için bir fırsat olduğunu söyleyen Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, organ bağışlamanın bir lütuf olmadığını belirtti. Organ bağışının insani bir görev olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Katırcı, kendisinin de organ bağışında bulunduğunu söyledi. Öğrenciler adına konuşma yapan Diyaliz Programı öğrencisi Esra Karataş ise bu mesleği diyaliz hastalığından dolayı kaybettiği babası adına seçtiğini söyledi. Konuşmaların ardından Betticket Diyaliz Programı öğrencilerinin sokak röportajları katılımcılara izletildi.
Editör: TE Bilisim