Yapısal olabileceği gibi kilo alma-verme, hamilelik, yaşın ilerlemesi gibi nedenlerle de meme şekli değişebilir ve göğüslerde sarkmalar yaşanabilir. Yer çekimi etkisi bile zamanla dik göğüslerin yapısını etkileyebilir. Sarkık göğüslerin nedenleri farklı olsa da bu sorunu gidermek için oklar meme dikleştirme cerrahisini işaret eder. Meme dikleştirme cerrahisi, sarkık göğüsler ile sıkıntı yaşayan, mutsuz olan ve kimi zaman kendini sosyal yaşamdan soyutlayan birçok kadına arzu ettiği göğüs estetiğini sunar.

DİK GÖĞÜSLER NEDEN SARKAR?

Memelere şeklini veren dokular yağ, süt bezleri, deri  ve memeyi göğüs duvarına bağlayıp onu taşıyan fibröz bağ dokusu bantlardır. Göğüsler çeşitli etkenler sonucu zamanla bu iç dokusunu kaybedebilir ve değişikliğe uğrayabilir. Bu değişiklik; yani doku azalması dik meme yapısını sarkık meme görüntüsüne çevirebilir. Kısacası memeler, halk arasında tabir edilen şekilde boş bir torba görüntüsüne sahip olur. Aynı zamanda memeyi taşıyan bantlardaki gevşeme sarkma sürecini hızlandırabilir. Bu durumda meme toparlama amacıyla cerrahi bir dokunuş gerekebilir. Çünkü yoğun derecede sarkan memelerin toparlanması için ne yazık ki ameliyatsız bir yöntem bulunmamaktadır.

KİMLER MEME DİKLEŞTİRME ESTETİĞİ OLABİLİR?

Meme toparlama ameliyatı olarak da tabir edilen meme dikleştirme operasyonu göğüslerindeki sarkma probleminden kurtulmak isteyen ve 18 yaşını geçen tüm kadınlara uygulanabilir. Genel sağlığı ameliyat olabilmeye uygun olan her kadın hayalindeki dik göğüslere bu estetik cerrahi ile kavuşabilir. Her kadının meme yapısı gibi yaşayabileceği meme sarkma problemi  de farklı derecelerde olabilir. Bir kadının iki meme görünümü de birbirinden farklı olabilir. Bu durumda da meme dikleştirme ameliyatı yapılabilir.

MEME SARKMASI NASIL DÜZELTİLİR?

Dik meme görünümünü tekrar kazanabilmek için uygulanan cerrahi meme dikleştirme operasyonudur. Meme dikleştirme operasyonu ile sarkan meme yapısı kişinin vücuduna en uygun şekilde toparlanır ve sarkık göğüs ucu yukarı alınarak göğüs estetiği sağlanır. Ancak kimi durumlarda tek başına meme dikleştirme ameliyatı istenilen dolgun ve dik meme görünümünü sağlayamaz. Bu durumda meme büyütme ameliyatı ile birlikte uygulanması gerekebilir. Bu süreçte tamamen kişinin sahip olduğu meme yapısına ve sahip olmak istediği meme şekline göre bir planlama yapılır. Bu konuda daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak için meme dikleştirme sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Genel anestezi uygulanarak gerçekleşen meme dikleştirme operasyonu, meme yapısına bağlı olarak belirlenen özel tekniklerle sağlanır. “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” teknikleri uygulanabilir. Meme toparlama derecesine bağlı olarak ameliyat süresi 1-3 saat arasında değişebilir. Meme dikleştirme ameliyatı sürecinde meme başı, süt bezleri ve süt kanalları korunur. Göğüs dikleştirici bu işlem sonuçta bir cerrahidir ve her cerrahide olduğu gibi bu operasyonda da bir miktar kesi izi olur. Genelde bu kesi izleri vücut yapısına göre memelerin çizgi alanına gizlenir. Meme dikleştirme ameliyatına bağlı bu izler, ilk günlerde yoğun olsa da zamanla belirsizleşir. Meme dikleştirme ameliyatı sonrası kişi bir gün hastanede yatar ve ertesi gün her şey yolunda ise taburcu edilir.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI SONRASI BENİ NELER BEKLİYOR?

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası hayalinizdeki dik meme profiline kavuşabilirsiniz. Ameliyat öncesi uygulanan 3 boyutlu görüntüleme yöntemleri sayesinde göğüs estetiği modellemelerini görebileceğiniz için memelerin yeni görünümü sizin için sürpriz olmaz.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası özellikle ilk 6 aylık süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu iyileşme süresi içinde hekiminizin belirttiği kurallara dikkatle uymanız gerekir. Çünkü ameliyat sonrası meme şekli ideal halini bu süre sonunda alır. Meme toparlama ameliyatı sonrası belirtildiği gibi sporcu sütyeni ya da korsenin düzenli bir şekilde kullanımı önem arz eder. İstenilen estetik meme  görünümünün tam olarak oluşması için bu önemli bir adımdır. Yine belirtilen hijyen ve bakım kurallarına da dikkat edilmelidir.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası cerrahiye bağlı hafif ağrılar olabilir. Bunun için özellikle ilk 7 gün istirahat tavsiye edilir. Spor aktivitelerine 1 ay geçmeden ve doktor onayı olmadan başlamak doğru olmaz. Meme dikleştirme sağlayan bu göğüs estetiği sonrası yaklaşık 4 hafta kadar yatış pozisyonu önemlidir. Bu süre zarfında yüzüstü yatılmamalı, sırt üstü ve biraz dik pozisyonda yatılmalıdır.

Meme dikleştirme estetiği öncesi ve sonrası süreçte sigara kullanımı istenmez. Sigara içmek, genel sağlığımız gibi cerrahi sonrası iyileşme sürecini de olumsuz etkiler. Meme dikleştirme ameliyatı, etkili bir düzeyde meme toparlama sunar; ancak operasyon sonrası ideal kilo korunmazsa ve hızlı kilo alıp verme yaşanırsa meme sarkma problemi tekrar oluşabilir. Ayrıca yeni bir hamilelik memeleri eski haline getirebilir. Eğer yakın gelecekte çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız bu ameliyatı ertelemek gerekir.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI FİYATI NEDİR?

Meme dikleştirme ameliyatı sarkık göğüs görünümünü ortadan kaldıran ve daha dik meme şekli sunan bir cerrahi yöntemdir. Doğru bir teknik ile uygulandığında harika sonuçlar yaratabilen meme dikleştirme operasyonu için en önemli kriterlerden biri kişiye özel planla yapılmasıdır. Başarılı bir sonuç için kişiye özel bir planlama ile sarkık göğüsleri toparlama, meme şekli verme ve gerekli ise aynı anda meme büyütme ya da meme küçültme cerrahilerini uygulamak gerekir. Bunun için, meme dikleştirme ameliyatı fiyatı muayene sonrası kişiye özel olarak belirlenmelidir.

Editör: TE Bilisim