Beykoz’da çağın yaygın hastalıklarından serebral palsiye dikkat çekmek amacıyla yaz aylarında düzenlenen “Beykoz Çayır Festivali” sonrasında ailelerin en büyük talebi olan evde ücretsiz fizyoterapi hizmeti başladı.  

Beykoz Belediyesi ve ilçedeki 19 yöre derneğinin katılımıyla “Yöre Dernekleri Serebral Palsi İçin Tek Yürek” temasıyla yapılan festival renkli etkinliklere sahne olurken bir tür beyin felci hastalığı olan serebral palsiye farkındalığı da artırdı. 
İlçe sakinlerinin çoğu festival vesilesiyle bu hastalıktan ilk defa haberdar olurken evlatları serebral palsili aileler de yaşam kalitelerini artıracak evde fizyoterapi talebinde bulundu.  

Ailelerin taleplerini karşılamak için harekete geçen Beykoz Belediyesi serebral palsili hastalara ihtiyaç duydukları destek tedaviyi sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla evde ücretsiz fizik tedavi hizmetine başladı.    

Anne karnında ve doğum sırasında gelişen bir tür beyin felci hastalığı olan serebral palsinin tedavisinde fizyoterapi önemli rol oynuyor. Hastaların çoğu yatağa ya da sandalyeye bağımlı kalırken gündelik yaşamlarını kolaylaştıran destek tedavi ve uygulamalara ihtiyaç duyuyor.  

Ailelerin Yükü Azalıyor 

Beykoz Belediyesi bünyesinde görevli fizyoterapi uzmanı evlerinde düzenli ziyaret ettiği hastalara uyguladığı seanslarla hastalığın tedavi süreçlerine katkıda bulunuyor. Bir sağlık kuruluşuna gitmelerine gerek kalmadan kolayca hizmet alan ailelerin de yükü hafifliyor. 

Evde ücretsiz fizyoterapi hizmeti için Beykoz Belediyesi’nin 444 66 61 No’lu Çözüm Merkezi’ne başvuruda bulunmak gerekiyor. 

Editör: TE Bilisim