Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Tuncer Dede'den Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj Nakitbahis yayınladı.

Tuncer Dede mesajında, "Ardahan'ın asırlarca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir şehirdir. Erzurum kongresi yapılmamışken, Kars İslam Şûrası, Oltu İslam Şûrasıyla birlikte 1919’da Ardahan Kongresi yapılmıştır.

Bu kongre; Türküyle, Kürdüyle, Ahıskalılarıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle hiç bir din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, o Ardahan Kongresinde omuz omuzaydılar, sonsuza kadar da omuz omuza olacaktır.

Ardahan'da verilen bu mücadelenin öyküsü 23 Şubat'tır. Ülkemiz Kurtuluş savaşı yıllarında düşman ülkelerce paylaşılırken Ardahan ilimizde bu paylaşımdan etkilenmiş ve düşman ülkeler harekete hızla geçmiştir.

97 yıl önce Ardahanlılar; her türlü zorluğa, yoksulluğa rağmen 40 yıllık esarette bile Ardahanlıların neler yapabileceğini göstermiştir.  97 yıl önce hiç bir dış güce boyun eğmeyen Ardahanlılar, işgalin ve özgürlüğün, ne demek olduğunu çok iyi bilir. Onun için birlik, beraberlik, istiklal davası olduğunda en önde Ardahanlılar yürür.

Bu vesile ile tüm Ardahanlı hemşehrilerimin kurtuluş yıl dönümünü kutlarım.

 
Editör: TE Bilisim