Beykozluların bitmeyen 500 T çilesi devam ediyor. Kliması dahi olmayan, en eski otobüsler ile balık istifi yolculuk yapan, köprü geçmese de çift bilet ödeyen vatandaşlar, otobüs şoförlerinin kural tanımaz tutumlarından da yakınıyor.

Beykoz’da toplu ulaşımın can damarı elbette ki otobüsler... Gerek İETT, gerek halk otobüsleri her gün binlerce kişiyi taşıyor. Tabii otobüslerle ilgili sıkıntılar da bitmek bilmiyor. Seferlerin bazı bölgelere yetersizliği, araçların hıncahınç dolması, yolcu-şoför arasındaki kavga gürültü, sık sık bu sütunlara yansıyor.

Kavacık-Tuzla arası yolculuk yapan vatandaşlar, 500 T hattının sorunlarını şöyle anlatıyorlar:

Her gün iş ve evimize gidip gelebilmek için kullandığımız toplu ulaşım, binlerce Beykozlunun en büyük sorunu ve çilesi olmaya devam ediyor.



AYNI YAKADA ÇİFT BİLET KRİZİ

Tuzla'dan işten gelen vatandaş, ulaşımını otobüsle sağlayan Beykozluların bir diğer problemi de otobüslerde ‘bindiğin kadar öde’ sisteminin olmaması. Forvetbet Şöyle ki; köprü geçen otobüslerde çift bilet uygulaması var. Ama siz köprü geçmeyip Kavacık durağında ineceksiniz. Bu durumda da yine çift bilet ödüyorsunuz. Kavacık’a gitmem gerektiğinde mecburen Avrupa yakasına geçen 500T'ye biniyorum. Çünkü Kavacık’a giden başka otobüs yok. Ancak köprü geçmememe rağmen çift bilet ödüyorum. Otobüslerdeki İstanbul Kart okuyan sistem ‘bindiğin kadar öde’ye ayarlanmadığı için biz bu sorunu yaşıyoruz. Metrobüste olduğu gibi kaç durak gidiyorsak o kadar ücret ödemeliyiz.

BEYKOZLULAR EN PAHALI ULAŞIMA SAHİP

Akşam eve dönüş yolunda köprü geçmemelerine rağmen çift bilet uygulamasına takılan yolcuların 5,20 TL ücret ödeyerek, inmesi ayrı binmesi ayrı dert olan 500 T ile İstanbul’un en pahalı yolculuğunu yapıyorlar.

Bu sorun için İETT ve Valiliğe yaptığımız başvuralar sonucunda sorunu çözmek yerine geçiştirmekle yetiniyorlar. Sunduğumuz çözüm önerileri de ne yazık ki havada kalıyor.

KAVACIK'A "AKBİL İADE SİSTEMİ KURULSUN"

Örneğin, Kavacık Köprü durağına Akbil İade Sistemi kurulmasını talep ettiğimizde, İstanbul genelinde bu sistem için çalıştıklarını dile getirmelerinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı henüz.

Ayrıca Kozyatağı/Kavacık arasında ring sefer yapan 15KB hattının sefer sayısı arttırılması taleplerimizde kulak ardı edilmektedir. Binlerce yolcu zorunlu olarak 500 T hattını kullanmasına karşılık yetkililerden yeterli yolcu sayısı olmadığı için 15KB hattının seferlerini artıramayacakları yönünde dönüş yapılmaktadır. Rakamlarla yetkililere durumu anlatmaya çalışsak da ne yazık ki bir sonuç alamıyoruz.

Editör: TE Bilisim