1995 yılında kurulduğu tarihten itibaren her yıl Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi’nde bulunan Görentaş köyünde iftar programı düzenleyen ve hemen ardından Beykoz İncirköy’de yer alan dernek lokalinde de iftar programı icra eden Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, bu yıl da iftar geleneğini aksatmadı. Derneğin yetkilileri her yıl olduğu gibi ilk hafta Görentaş Köyü’nde iftar programı düzenlerken , ramazan ayının ikinci haftasında da Beykoz İncirköy mahallesinde yer alan Kastamonu İli Bozkurt İlçesi Görentaş Köyü Kalkındırma Ve Dayanışma Derneği’nde düzenledi.

Katılımcılar arasında; Zerzavatçı Köyü Muhtarı Emre Çankaya, İncirköy Mahallesi Muhtarı Alaettin Kartal, KAS-DER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık, AK Parti Beykoz Meclisi Üyesi Engin Yıldız, Kastamonu Abana Belediyesi Meclis Üyesi Feridun Yıldız ve Görentaşlılar vardı.

Kuran tilaveti ile başlayan programda dernek lokalinde yer kalmadı. Yiyecek ve içecek stokunun eridiği programa yaklaşık olarak 600-700 arası Görentaşlı katılım sağladı.

İftardan önce kısa bir konuşma da yapan dernek başkanı Erol Yıldız “ Yıllar önce çok küçük bir lokalde vermiş olduğumuz iftar bugün sokaklara taşan büyük bir organizasyon haline gelmiştir. Katılım sağlayanlara ve gelemeyip yüreği bizimle olan bütün köylülerimize saygı ve selamlar. Bu vesile ile Milli Mücadele’nin başlangıcı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin” şeklinde konuştu.

Haber:Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim