Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği, 9. Olağan Kongresini dernek lokalinde düzenledi. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan 9. Olağan Kongre’de ilk olarak Divan Başkanı ve Katip üyelerinin seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Alaattin Özdemir seçilirken, Mustafa Öztürk ve Nuri Dik katip üyeliğine seçildi.

Divan Başkanlığı ve Katip üyelerinin seçimlerinin ardından Dernek Başkanlığı ve Asil Üyelikler için oylama tekrardan başlatıldı ve Batumlular 5. kez Ali Kemal Kılıç dedi.

5'nci kez Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği başkanlığına oy birliğiyle seçilen Ali Kemal Kılıç konuşmasını yapabilmek için kürsüye geldi. Dernek üyelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Ali Kemal Kılıç “ Derneğimizi yöresel konumdan bölgesel konuma getirdik. Batum Adjara’da derneğimizin temsilciliğini kurduk. Yönetim kurulu üyelerini; Artvin, Samsun, Ordu, Adapazarı, Giresun, Bursa gibi illerimizden oluşturduk.” diyen Kılıç konuşmasına Gürcü kültürünü çok iyi bir şekilde temsil ettiklerini ve Halk Eğitim Merkezleriyle ortaklaşa Gürcü Dil Kurslarını açtıklarını beyan etti.

BEYKOZ DERNEKLERİ ARASINDA GÜÇLÜ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ HALİNE GELDİK

5. kez Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanlığına seçilen Kılıç “ Beykoz’da faaliyet gösteren uluslararası düzeyde bir derneğiz. Gürcistan Elçisi tarafından derneğimiz ziyaret edilmiş olup, derneğimizde yöresel kültür geceleri düzenledik. Beykoz’da diğer derneklerin arasında güçlü bir sivil toplum örgütü haline geldik.” diyen Kılıç, konuşmasının devamında dernek üyelerine teşekkür mahiyeti içeren kelamlarda bulundu. Görev dağılımı ilk yönetim kurulu toplantısında yapılacak.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine Seçilenler

Ali Kemal Kılıç – Başkan

Ali İhsan Başkıran

Nuri Dik

Ali İhsan Yalçın

Yakup Özdemir

Erkan Şentürk

Mehmet Ergüner

Savaş Alpaslan

Faruk Uygur

Hilmi Vural

Mehmet Kılıç

Birol Kaya

Şefik Akçay

Osman Kambur

Haber: Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim