Beykoz'da yaşayan Rizeliler, düzenledikleri Birlik ve Beraberlik Gecesi’nde Cumartesi günü, saat: 19.00'da Kavacık'ta bulunan Beyaz Saray'da buluşacak.

Beykoz Rizeliler Derneği'nin düzenleyeceği geceye Beykoz'da yaşayan Rizeliler biraraya gelecek.

Halk oyunları ekibinin de sahne alacağı Rizeliler Gecesi, 13 Ocak Cumartesi günü, Beyaz Saray Düğün Salonu'nda gerçekleştirecek. Gece, saat 19.00'da başlayacak.

Gece de tulum ve horon sanatçısı Engin Orta, horon ekibiyle geceyi renklendirecek. tulum sanatçısı Muhsin Salihoğlu ve sürpriz sanatçıların da olacağı Rizeliler Gecesi'ne Beykoz'da yaşayan Rizelilerin yoğun ilgisi olacağı düşünülüyor.

Başkan Mikail Akyıldız'ın Beykoz Gündem Gazetesine verdiği demeçte; "Bizlerin aileleri uzun zaman önce memleketimiz Bahsegel olan Rize'den ayrılmış ve doğasıyla, havasıyla, yaşantısıyla farkı olmayan Beykozumuza gelmişler. O günden sonra memleketimiz Beykoz olmuştur.

İşimizi, aşımızı bu bölge de yapmış, belli yerlere gelmişizdir. İş imkanı olanlarımız hemşehricilik noktasında birbirine destekçi olmuş ve hemşehrilerimizin de bir yere gelmesi için ellerinden geleni yapmıştır. Umuyorum ki; Beykoz'da yaşayan Rizeli hemşehrilerimizin bu geceye yoğun katılım gösterip, tüm herkese ne kadar güçlü olduğumuz göstereceğimiz bir gece olacağını düşünüyorum. Beykoz'da yaşan Rizelilerin gecemizi onurlandırması bizleri çok mutlu edecek." dedi.
Editör: TE Bilisim