Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilçede düzenlenen I. Ulusal Apiterapi Kongresi ve Türkiye-Ukrayna Apiterapi Zirvesi’ne katkıda bulunan Beykoz Belediyesi’ne, emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verdi.


İstanbul’un kestane balı üretim merkezi Beykoz, 2017 yılı Aralık ayı başında I. Ulusal Apiterapi Kongresi ve Türkiye-Ukrayna Apiterapi Zirvesi’ne ev sahipliği yapmış, arı ürünleriyle uygulanan alternatif bir tıp yöntemi olan apiterapi


yurt içi ve yurt dışından 150’yi aşkın bilim adamı ve 250 ziyaretçinin iştirakiyle masaya yatırılmıştı.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Apiterapi Derneği, Medipol Üniversitesi, Beykoz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yöntem işbirliğiyle düzenlenen kongre yurt dışı ve yurt içinden bilim adamları, arıcılar, iş adamları ve sektör temsilcileri tarafından büyük ilgi görmüştü.


Kongrenin başarısı dolayısıyla Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Adem Çalışkan, İlçe Tarım Müdürü Murat Ekinci, Ziraat Mühendisi Dr. Bahri Işık, Yön Temizlik Yönetim Kurulu Kolaybet Başkanı Yusuf İyilik’i makamında kabul etti.


Görüşmede kongrenin ulusal ve uluslararası yansımaları, ilçemizde arıcılığın gelişmesi için yapılacak teşvikler, Beykoz’un Bal Kent olma yolunda atılacak adımlarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.


Kaymakam Ahmet Katırcı, Kongre’ye yaptığı katkıları dolayısıyla başta Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederken,  Belediye nezdinde Başkan Yardımcısı Salim Öztürk’e ve katılımcılara ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.

Editör: TE Bilisim