Uzun zaman önce beş kişi ile kurulan Gönül Dostları Grubu, Beykoz Rizeliler Derneği’nde bir araya geldi.

Rizeliler hazırlamış oldukları yöresel yemekleri olan; lahana çorbası, mısır ekmeği, hamsikoli, laz böreği ve kısır ikramında bulundu.

Programa, Beykozlu Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, Gönül Dostlar Grubu Sözcüsü Adem Öztürk, Beykoz Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Muzaffer Gökgöz, Beykozlu Sivaslılar Derneği Betpark Başkanı Mustafa Demir, Beykozlu Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Peçko Fırını Sahibi Ersin Sarıçam, Gönül Dostları üyeleri ve Rizeliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Beykozlu Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız yaptı.



Akyıldız; "İçerisinde olduğum gönül dostlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gönül dostlarıyla birlikte olmak bana çok değerli insanları tanıtma fırsatı verdi. Bugün derneğimiz de bir araya geldik ve size yöresel ikramlarımızda bulunduk. Umarım yöresel ürünlerimizin beğenirsiniz. Gecemize renk katması amaçlı da Karadeniz sanatçısı olan Engin Orta, tulumcu Emrah Arıcı ve kemençeci Engin ve Coşkun kardeşlerimiz sahne alacaklar. Keyifli bir akşam geçirmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akyıldız'ın konuşmasının ardından Gönül Dostları Grubu Sözcüsü Adem Öztürk konuşma yaptı.



Öztürk; "Beş arkadaşımla birlikte sohbet ediyorduk ve bu beş kişiyi nasıl arttırırız diyorduk. Beykoz’da nasıl faydamız olur, neler yapabiliriz diye sohbet ediyorken ‘Gönül Dostları Grubu’ ortaya çıktı. Belli bir yaşa gelmiş, STK’larda görev yapmış insanlardık. Buralarda edindiğimiz tecrübeleri kuşaktan kuşağa aktaralım dedik. Gönül Dostları’nın kendine özgü becerileri vardı. Bu bilgi ve becerileri dışa aktarmak, anılarımızı birbirimizle paylaşmak adına bu grubu bugünlere kadar taşıdık” dedi.

Toplantı, Adem Öztürk’ün ve Esra Balkan’ın şarkı söylemesiyle başladı. Emrah Arıcı’nın tulumu eşliğinde Erkan Orta’nın önderliğinde Rizeliler ve Gönül Dostları doyasıya eğlendi.

Gönül Dostları sohbeti, katılımcıların anılarını anlatması ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim