Kadınlarda artık güzel görünmek bir zorunluluk haline dönüştü. Beykoz Yalıköy'de ilk güzellik merkezini kuran ve bölgenin en iyi merkezlerinden birinin işletmecisi olan Fatma Sezgin, bayanların bakımlı olmalarının yanı sıra erkeklerin de artık bakımlı olmak istediğini söyledi.

Sohbetimize Fatma Sezgin Güzellik Merkezi’nin sahibi Sezgin'nin kendisini tanıtması ve bu işe nasıl başladığını anlatmasıyla başlamak istiyoruz?

Beyaz Hayat Güzellik Uzmanlığı kursunda 8 aylık eğitim sonrası 15 yıldır bu sektöde çalıştım. Nexus Güzellik Merkezi ve Şifa Hastanesi'nde doktor ve hemşihreler ile birlikte çalıştım. 1 kız annesiyim.

Fatma Sezgin Güzellik & Lazer Epilasyon Merkezi'nde ne gibi hizmet vermektesiniz ?

Sırasıyla gidecek olursak "cilt bakımı, buz lazer epilasyon, botoks, dolgu, kimyasal peeling, çatlak tedavisi, PRP, ipek kirpik, microblading" işlemler yapmaktayız.

Lazer epilasyon nedir, zararı var mıdır ? 

Öncelikle Lazer epilasyon 25 senedir kullanılan bir yöntemdir. Lazer epilasyon diğer epilasyon çeşitlerinden farklı olarak kalıcı ve sağlıklı olduğu için tercih sebebidir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon, klasik yöntemlere kıyasla acısızdır. Doğru cihazlarla ve uzmanlar tarafından yapıldığında son derece etkili ve zararsızdır. Uzmanlar tarafından uygulanacak bölge, cilt tipi ve rengi, kıl yapısı incelenerek ne tür bir cihaz kullanılacağı ve kişiye yaklaşık olarak tüylerden kaç seansta kurtulacağının bilgisi verilir. 

Vücudun tüm bölgelerinde uygulanabilen lazer epilasyonda, ilk uygulamadan önce minimum 15 gün boyunca tüylere dokunulmamış olması gerekir. Böylece hem tüylerin miktarı ve sertliği rahatça gözlenebilir hem de lazerden alınacak verimliliğin artması hedeflenir. Planlama yapıldıktan sonra uygulama yapılacak bölge temizlenir. İşlemin tamamlanması cilt ve tüy tipine, rengine, alanın genişliğine göre değişiklik gösterir. Belirli periyotlarla işlemin tekrarlanması gerekir.

Lazer epilasyon kaç seansta biter?

Lazer epilasyonun etkinliği kişinin fiziki ve hormonal yapısına, cilt ve kıl rengine, uygulama yapılacak bölgede bulunan kılların sertliğine göre değişkendir. Bu seansın süresi de yaklaşık 24 ayı bulmaktadır. Aşırı hormonel bozukluklar varsa da bu işlem 16 seansa kadar çıkabiliyor.

Lazer epilasyonun tehlikeli neler? Lazer epilasyon zararlı mı?

Her şeyin olduğu gibi lazer epilasyonun da zararı vardır. Nedir bu zarar diye soracak olursanız. Merdiven altı lazer epilasyon merkezleri diyebilirim. Aslında merdiven altı dediğimiz de insanlarımız, kuytu bir köşede, bodrum katta bu işlemi yapan yerler olarak algılayabiliyor fakat bu işlemleri artık kuaförler, manikürcüler bile yapar hale geldi. Lazer epilasyon büyük kolaylık sağlıyor, ancak yaptırırken çok dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde bu işi bilmeyen ellerde ciddi cilt yanıklarına kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Kadınlar ağda yerine neden epilasyonu tercih etmeli? 

İnsanlarımız lazer epilasyon dediğimizde önce fiyatların çok yüksel olacağını düşünüyor ama durum dışarıdan görüldüğü gibi değil. Çok paralar gerekmiyor, bilinç gerekiyor. İnsanların kendine dikkat etmesi, özen göstermesi ruh sağlığını ve piskolojisine iyi gelir. Bu da insanın yaşamında başarıyı getirir. Onun için sağlıklı yaşamak, mutlu ve huzurlu olmak için ayrılan zaman insana çok şeyler kazandırır. Ağda insanların zamanına ve kesesine zarar. Bu yüzden dolayı epilasyonu tercih etmelidir. Zaten salonumuza gelenlerin bir çoğu bizleri referans gösteriyor ve epilasyona çok kadın alıyoruz.

Salonunuza en çok hangi şikayetlerden geliyorlar ?

Günümüzde en çok tüylenme sorunu var. 12–13 yaşlarında çocuklarda normalin dışında fazla tüylenme var. Birçok bayanda hormonal bozukluklar şikayeti söz konusu. Bu rahatsızlıklar eskiden yoğun değildi. Ama şimdi yoğun. Bunun nedeni, beslenme, çevre kirliliği etkeni, fast food besinlerin tüketilmesi. Dünya değişime uğradığı için dünyada da aynı tüylenme, hormonal dengesizlik var.

Hizmetlerinizden bahseder misiniz? Hangi cihazları kullanıyorsunuz ve cihazlarınızın özellikleri nelerdir?

Merkezimizin temel hizmeti ve önceliği başlangıçta epilasyon olmakta.  Lazer epilasyon cihazımızın yanında zayıflama cihazları, LPG cihazı(selülit giderici), pasif egzersiz cihazı(zayıflamada yardımcı), mikroplus cihazı, pressoterapi cihazlarını kullanıyoruz. Kullandığımız tüm bu cihazlar son teknoloji ürünleridir. Ayrıca yeni cihazlar, fuarlar aracılığı ile tarafımızdan takip edilmekte ve misafirlerimize en uygun olanlar tercih edilmektedir. Son 3-4 yıldır Türkiye'de kullanılan Microplus cihazı, hem pasif egzersiz hem de masaj yapma özelliklerine sahiptir. Pressoterapi cihazı (lenf drenaj), genelde zayıflama cihazlarından sonra kullanılmaktadır. Zayıflama ve selülit programlarımızı kişiye ve vücuda özel uyguluyoruz.

Epilasyonu sadece bayanlar mı yaptırıyor? Erkekler de yaptırabilir mi?

Epilasyon dediğimiz zaman direk akıla kadınlar geliyor ama öyle değil. Erkeklerde bu hizmetten fazlasıyla yararlanıyor. İlk başta çekinerek salonumuza gelselerde epilasyonda utanılacak, sıkılacak bir durumu yok. Erkeklerde artık en az bayanlar kadar görünümüne çok dikkat ediyor. 

İşinizin en çok sevdiğiniz tarafı nedir?

Görünüş güzelliği kişilerde aynı zamanda ruh güzelliğine ve kendine güvenin artmasına neden olmakta. Estetik veya sağlık kaygılarıyla verilen hizmet sonrası misafirlerimizdeki mutluluk benim için her şeye bedel. Bundan daha güzel ve tatmin edici bir durum olabilir mi? Diğer yandan bizlere ve merkezimize olan güven de elbette son derece mutlu ediyor. Yararlı olduğumuzu görmek huzur veriyor.

Editör: TE Bilisim