Beykoz Yenimahalle’de bulunan Arkboyu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenlediği programla birlik ve beraberliği pekiştirdi, Türk siyasetini gecede buluşturdu.






Beykoz Yenimahalle’de bulunan Arkboyu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenlediği programla birlik ve beraberliği pekiştirdi, Türk siyasetini gecede buluşturdu.

Arkboyu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlemiş olduğu gece Türk siyasetinin her rengini buluşturdu. Yenimahalle’de bulunan Dört Kardeşler Düğün Salonu’nda gerçekleşen geceye; Şehit babası Mehmet zeren, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe BaşkanıOğuzhan Karaman, Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, siyasi partilerin ilçe yönetimleri, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayları, Meclis Üyesi Aday Adayları, Beykozlular ve yaklaşık 1.500 kişilik bir kalabalık katılım sağladı. Konukları tek tek kapıda karşılayan Dernek Başkanı Murat İlnam ve Yönetimi anlamlı bir geceye imza attı.

Dernek Yöneticisi Murat Öz’ün sunumuyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda, geçtiğimiz sene şehit olan Arkboyulu Şehit Kemal zeren ve tüm ölmüşler için Kuran-ı Kerim okundu. Kuran-ı Kerim okunmasından sonra hocalar Muhammet Barutçu veHüseyin Özen tarafından dualar okundu.

Akif Hamaçebi: "Aranızda Olmaktan Çok Mutluyum"

Hamzaçebi, "Burası kardeşlik, dostluk ortamı, Beykoz ve onun mahalleleri benim her zaman gelip gittiğim yerlerdir. Beykozlularla her zaman her ortamda birlikte olduk. Sorunları paylaştık, acıları paylaştık. Cenazelerde, düğünlerde, yemeklerde, iftarlarda hepsinde beraber olduk. Bu akşam da o günlerden bir tanesidir. Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Şehit Kemal Zeren'in evini gördüğünü söyleyen Akif Hamzaçebi, şehit babası Mehmet Zeren'i selamlayarak bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla andığını söyledi.

"Sağlık Ocağı ile ilgili sona geldik"

Sahneye alkışlar eşliğinde çağrılan Dernek Başkanı Murat Ilnam, "Geçtiğimiz Ramazan ayında mahallemizdeki 30 aileye sıcak iftar yemeği ikram ettik. 200 ailemize de giysi ve kıyafet yardımı yaptık. Yine Ramazan ayı içerisinde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bin 500 kişilik bir iftar yemeği gerçekleştirdik. Dostluk meclisi adı altında her hafta mahallemizde ilçe yöneticilerimizi ağırladık. Bu toplantılarda mahallemizin sorunlarına yönelik çözümler talep ettik. Bu çalışmalar meyvesini verdi. Mahallemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan Sağlık Ocağı ihtiyacıyla ilgili cuma günü çok önemli bir adım atılmış olacak. Bunları sizin desteğinizle gerçekleştirdik" dedi.



Başkan Murat İlnam konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde Şehit Babası Mehmet Zeren’i sahneye davet etti. 

"Dik gider omuzlarda gelirim, demişti"

Zeren yaptığı konuşmada oğlu Kemal Zeren'in askere gitmeden önce 'dik gider omuzlarda gelirim' dediğini söyleyerek, bugüne kadar varlığını esirgemeyen yöneticilere ve mahalle halkına teşekkür etti. Mehmet Zeren'in konuşmasından sonra sahneye Dernek yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları davet edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Cengiz Aygün‘’Beykozluluğumla Gurur Duyuyorum’’

Yoğun alkışlar arasında sahneye çağrılan Gün Medya Onursal BaşkanıCengiz Aygün; ‘’Derneğimizde ki bu güzel manzaranın memleketimize de örnek olmasını diliyorum. Şehidimiz Kemal zeren başta olmak üzere tüm ölmüşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ben yıllarca Beykoz’da oturdum, Beykozluluğumla gurur duyuyorum. Bu vesile ile siz değerli hemşehrilerimle buluşmaktan büyük keyif aldım. Bugün burada oluşan manzaranın ülkemize örnek olmasını temenni ediyorum. Ortak kaygımız vatandır. Derneğimize başarılar diliyorum. Her zaman bir ağabeyiniz-kardeşiniz olarak yanınızdayım’’ifadelerini kullandı.



Konuşmalar kapsamında katılımcılara hitap etmek üzere mikrofona davet edilen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç, "Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun" ifadeleriyle başladığı konuşmasında, "Bizleri siz değerli misafirlerimizle bir araya getiren derneğimize teşekkür ediyorum. Beykoz adına misafirlerimize hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, ‘’Aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Başta şehit ailemiz olmak üzere, bugün bu programda emeği geçen Arkboyu Derneği’ne teşekkür ediyorum. Bugün burada bir kez daha gururlandık’’ ifadelerini kullandı.

MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, ‘’Arkboyu Derneğimizi takip ediyoruz. Çok güzel işlere imza atıyorlar. Başkanım Murat İlnam söylemeyi unuttu ama hanımlara özel dikiş-nakış kursu dahi yapıyorlar. Bizlerde siyasetçiler olarak böyle güzel etkinlikler yapan her derneğimizin doğal destekçisiyiz’’ ifadelerini kullanarak yoğun alkış aldı.

Kastamonu ve Cide Dernek Başkanlarının da konuşma yaptığı programda, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu MilletvekiliMurat Demir ve Kastamonu Milletvekili Emin Çınar’ın mesajları okundu.

Program dağıtılan ikramdan sonra sona erdi. Birlik ve beraberlik rüzgarı geceye damga vurdu.



Editör: TE Bilisim