Yaşayan İnsan Hazinesi olarak tanınan ve Karadeniz'in vazgeçilmez enstrümanı tulumu adeta dile getirip konuşturan 82 yaşındaki Üstad Remzi Bekar Beykoz'a geliyor. 29 Eylül Cumartesi günü Beykozlu Sanatçı ve İşadamı Yakup Aksoy'un sahibi olduğu Çubuklu'daki Komşuluk Kültür Evi'nde hemşerileriyle buluşacak olan Remzi Bekar, duygularını ve düşüncelerini tulumla anlatacak. Üstad Remzi Bekar'ı dinlemek için Karadeniz müziğini seven çok sayıda Beykozlu'nun Cumartesi günü saat 19.00'da Çiğdem Mahallesi Reşadiyebağlar Caddesi No:13 Paşabahçe'de yer alan Komşuluk Kültür Evi'nde olması bekleniyor.

Beykozlu Sanatçı ve İşadamı Yakup Aksoy'un uzun yıllardır hayalini kurduğu Komşuluk Kültür Evi, büyük fedakarlık ve emekler sonucu ortaya çıktıktan sonra Beykoz'da ses getirecek işler yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda Karikatür Sanatçısı da olan Yakup Aksoy, Beykoz Gündem'e özel olarak yaptığı açıklamada, Komşuluk Kültür Evi adının "Komşuluk Kültürünü Yaşatma Müzesi" olartak tescillemek adına gerekli belgeleri tamamladıklarını ve başvurularının da kısa sürede sonuçlandırılacağına inandığını belirtti. Aslen Trabzonlu olan Yakup Aksoy, kendisi gibi Karadeniz kökenli çok sayıda hemşerisinin yaşadığı Beykoz'da inşa edilecek bir 'Kültür Müzesi'nin çok yararlı bir iş olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.

'Tulumu Konuşturan Adam'

Aslen Rize'nin Hemşin ilçesine kayıtlı olan Tulum Üstadı Remzi Bekar, ağabeyinin de desteğiyle henüz 11 yaşında tulum çalmaya başladı. İlk zamanlar tulumu şişirmekte zorlanan Bekar, daha sonra yavaş yavaş bu enstrümana alışmaya başladı. Önce doğduğu Sanova Köyü'nde düğünlerde tulum çalan Üstad Remzi Bekar, sonrasında ise para kazanmak adına yollara düştü. Erzurum'da garsonluk yapan Bekar, mesleğini İstanbul'a da gelerek devam ettirdi ve İngilizce de öğrenerek meşhur Divan Oteli'nde Şef Garsonluğa kadar yükseldi. Askerliğini Ankara Orduevi'nde yapan ve burada TRT Ankara Radyosu'nda 1964 yılında tulum çalmaya başlayan Remzi Bekar, tam 40 yıl boyunca TRT'de tulum çalmayı sürdürdü. Müzik yaşamı boyunca sayısız kez Karadenizli sanatçılara tulum çalarak eşlik eden ÜStad Remzi Bekar, bu sırada 6 plak ve 8 de tulum kasedi çıkardı. Tulum üzerine 40 yıllık bir araştırmasını kitap haline de getiren Remzi Bekar'ın 2012 yılında Hemşin Folklorü adlı bir kitabı yayımlandı.

Beykoz'da Çiğdem Mahallesi Reşadiye Bağlar Caddesi No:23'te Mantı Keyfi yanında yer alan Komşuluk Kültür Evi'nde 29 Eylül Cumartesi akşamı saat 19.00'da sahne alacak olan Tulum Üstadı Remzi Bekar, Karadenizli vatandaşlara unutulmaz dakikalar yaşatacak.
Editör: TE Bilisim