Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Beykoz Temsilciliğinin düzenlediği, "Beykozlu öğrencileri Peygamberin izinde" isimli program büyük ilgi gördü.


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Beykoz İlçe Temsilciliğinin düzenlediği "Beykozlu öğrenciler Peygamberin (SAS) izinde" isimli programa ilçenin çeşitli okullarında eğitim öğretime devam eden ortaokul öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.


Düzenlenen program kapsamında yaklaşık 200 ortaokul öğrencisi Hz. Muhammed'in İstanbul'da sergilenen kutsal emanetlerini Topkapı Sarayı'nda ziyaret etti.


Geleceğin yetişkinleri olacak gençlerin Hz. Muhammed'i sevdirebilmek ve bu sevginin öneminin anlaşılması gayesiyle düzenlenen gezinin ardından Eyüp Sultan ilçesinde bulunan Halid bin Zeyd Hazretleri'nin türbesi ziyaret edildi.


Türkiye Gençlik Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bulunan protokol çerçevesinde, danışman öğretmenlerin himayesinde gerçekleştirilen ziyarette, öğrencilere bu mekanların milli ve manevi önemi hatırlatıldı.


-"Projelerimiz aralıksız devam edecek"


Ziyaret öncesi düzenlenen programla ilgili konuşan Türkiye Canlı Bahis Gençlik Vakfı Beykoz İlçe Temsilcisi Ekrem Tuncer, "Malumunuz bu hafta Sevgili Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle bir Mevlid Gecesi tertip ettik. O gecede Kültür Merkezinin en büyük salonunu Beykozlu gençler hınca hınç doldurdular. Gençlerimiz elhamdülillah Peygamber sevgisiyle, aşkıyla dolu. Bu hafta sonunda da Beykoz’daki ortaokul öğrencilerimize bir duyuru yaptık ve Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerine bir ziyaret yapacağımızı ilan ettik. Öncesinde yüz kişilik kota koymamıza rağmen yoğun talep karşısında iki yüzü aşkın öğrencimizle bu  gezi düzenlendi. Birçok talebi de geri çevirmek durumunda kaldık. Bu organizasyonları daha sonra, daha kalabalık gruplarla hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.


Ziyaret sırasında öğrencilere TÜGVA Beykoz Temsilciliği tarafından hazırlanan sandviç ve meyve suyu ikram edildi.


Editör: TE Bilisim