Beykoz Belediyesi Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımına katkıda bulunmak ve gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla eğlenceli ve ödüllü yarışmaların yer aldığı 4. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali’ni düzenleniyor. Lezzet tutkunlarının buluşacağı, Tarihi Kanlıca Meydanı’nda yapılacak etkinlik, TRT Çocuk Tiyatrosu’nun Maysa ve Bulut Oyunu ve şişme karakterlerin animasyon gösterileriyle başlayacak.

En İyi Yoğurt Seçilecek  

Ev hanımlarının mayaladığı ‘En İyi Yoğurt Yarışması’nın yapılacağı festivalde, 15-25 yaş arasındaki gençler en kısa sürede en fazla yoğurdu yemek için yarışacak.

Festivale katılan ziyaretçilere Kanlıca Yoğurdu’nun özellikleri de anlatılacak.

Yarışmaların ardından Karadeniz Müziği’nin genç ve sevilen yorumcusu Ekin Uzunlar festivale katılanlar için albümlerinde yer alan en güzel şarkılarını seslendirecek.

Beykoz Belediyesi etkinlik boyunca meydanda yoğurt ikram edecek.

Başkan Murat Aydın: “Herkesi Kanlıca’ya bekliyoruz”

Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nu düzenledikleri festivalle daha geniş kitlelere duyurmayı amaçladıklarını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz paçasıyla, ceviziyle, yoğurduyla leziz sularıyla asırlarca yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi görmüş. Bu değerimizi korumak, daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için renkli bir festival hazırladık. Herkesi Kanlıca’nın güzelliği eşliğinde enfes yoğurdunu tatmaya bekliyoruz.” dedi.  

PROGRAM:

4. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali

Tarih: 21 Temmuz 2019 Pazar

Saat: 16: 00-19:00

Yer: Kanlıca Meydanı

Editör: TE Bilisim