Beykoz Belediyesi’nin her ay zengin bir içerikle hazırladığı kültür-sanat ajandasında yer alan çocuk ve yetişkin tiyatroları ile sinema ve konser programları için 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren bilet uygulamasına geçildi.   

Prof. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerde geçerli olan uygulamayla salonlar izleyici düzeni ve seyir kalitesine kavuştu.

Belediye Meclisi’nden alınan karar doğrultusunda çocuk tiyatroları bilet ücretleri 2 TL, yetişkin tiyatroları ve konser bilet ücretleri ise tüm yaş grupları için 5 TL olarak belirlendi.

Biletler, https://kultursanat.beykoz.bel.tr adresi üzerinden ya da etkinlik günlerinde kültür merkezlerindeki gişelerinden temin edilebiliyor.

Uygulamanın geçerli olduğu kültür merkezlerinde düzenlenen söyleşi, panel, çocuk sinemaları  gösterimleri ve bazı dinletiler için ücretsiz biletler yine gişelerden alınabiliyor.

Beykozluların etkinliklerden eşit şekilde ve nezih ortamlarda yararlanması amacıyla başlatılan sistem ilçe sakinleri ve kültür sanat dostları tarafından da takdirle karşılanıyor. 

Muzaffer Küçük/İzleyici: “Çocuklar Bilet Kavramını Öğreniyor”

5 yaşındaki kızıyla, Prof. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Bu Oyunun Kuyruğu Var adlı oyunu izleyemeye gelen Muzaffer Küçük: “Beykoz Belediyesinin kültür sanat etkinliklerini ailecek beğeniyle takip ediyoruz. Özellikle çocuk oyunlarında yer bulamıyor bazen ayakta izliyorduk. Yeni sistemle hem çocuklar sıraya girme, bekleme ve bilet alma kavramlarını öğreniyor hem de programları keyifle izliyor.” dedi. 

Hatice Çoban/İzleyici: “Torunumla Keyifle İzledik”

6 yaşındaki torunuyla Prof. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gösterilen “Kral Şakir Oyun Zamanı” adlı filmi izleyeme gelen Hatice Çoban: “Torunumun izlemeyi çok istediği bir filmdi. Vizyondayken maalesef gidemedik. Belediyenin web sitesinden gösterimini öğrenince çok sevindik. Yarım saat önce gelip gişeden biletimizi aldık, birlikte izledik.  Bu imkânı sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Şeyma Topçu Şahin/Veli: “Bilet Ücreti Bütçeye Uygun”

Şeyma Topçu Şahin: “Beykoz Belediyesi’nin kültür etkinliklerindeki bilet uygulamasını telefonuma gelen kısa mesajla öğrendim. Üç kızım var. Evimize yakın olduğu için çoğunlukla Prof. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki tiyatro oyunlarına gidiyoruz. Hafta sonları sahnelenen oyunlarda yoğunluk yaşanıyordu. Ücretin cüzi olduğunu gördüm, herkesin bütçesine uygun bir ücret belirlenmiş. Salonlardaki düzen için iyi bir karar” şeklinde konuştu.

Beykoz Belediyesi’nin yetişkin tiyatro ve sinemalarında 13+, çocuk tiyatro ve sinema gösterimlerinde ise 3+ yaş sınırlaması bulunuyor.

Editör: TE Bilisim