Beykoz’daki 19 yöre derneğinin katılımıyla Anadolunun kültür harmanına sahne olan Tarihi Beykoz Çayır Festivali, Beykozlu Kastamonulular ve Sinopluların gecesine ev sahipliği yaptı.

Tarihi Beykoz Çayırındaki geceye Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç, KAS-DER Derneği Başkanı Süleyman Çalık, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Beykoz Şubesi Başkanı Cemal Çolak, SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru, KAS-DER Genel Başkan Vekili Remzi Şen, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Mahmut Gülbasar, Salim Öztürk, Meclis Üyeleri Muharrem Kaşıtoğlu, Gülay Demirel, Hakkı Emanet, Yılmaz Işık, yöre derneklerinin başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muharrem Kaşıtoğlu'nu hemşehrileri bağrına bastı!

Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü zamanlar hemşehrilerinin hiçbir isteğini geri çevirmeyen Muharrem Kaşıtoğlu'na Beykoz Çayırında yoğun ilgiyle karşılaştı. Kaşıtoğlu, festival öncesi bütün standları tek tek dolaşıp, dernek başkanları ve stantlarda bulunan Beykozlu hemşehrileri ile selamlaşıp, hasret giderdi.

Muharrem Kaşıtoğlu'nun alana girdiğinde gösterilen ilgi görülmeye değerdi. Kastamonulu hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kaşıtoğlu'nu hemşehrileri bağrına bastı.

Kaşıtoğlu'nun Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettikten sonra sahadan uzak kaldığını vurgulayan hemşehrileri, sitemle ve özlemle 'yüzünü gören cennetlik, seni görmeyi çok özledik, kendini özletme, dik dur biz senin her zaman yanındayız' gibi ifadelerde bulundular.



Festivalde Karadeniz’in iki yeşil şehri Kastamonu ve Sinop illerinin doğal ve tarihi güzelliklerini anlatan tanıtım filmleri gösterildi.

Hemşehrilerine seslenen KAS-DER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık ve SİYAD Beykoz Şube Başkanı Cemal Çolak, katılımcılara ve bu geceyi düzenleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e teşekkürlerini ilettiler.



SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru; "Böylesine güzel bir yaz akşamında, bu ortamı sağlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e ve KAS-DER Başkanımız ve SİYAD Başkanımıza saygılar sunuyorum. Ümraniye'de yeni şubemizi açtık ve oradan bu organizasyona geliyorum. Orada 'Sadaka Taşı Derneği' ile bir projeye imza attık ve bu sayede 500 öğrenciye Kurban Bayramı'na mahsus kıyafet ve hediye programı düzenledik. Gerçekten yaptığımız bir çok etkinlik oluyor. Bu vesileyle alanda bulunan hemşehrilerimin, gelecek olan bayramını kutluyorum" dedi.



KAS-DER Genel Başkan Vekili Remzi Şen; "Kastamonu'nun, Sinop'un, Beykoz'un yiğit insanları, vatanperver, inançlı,imanlı insanları hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bu akşam konuşma akşamı değil, bu akşam eğlence akşamı bu yüzden konuşmalarımı kısa kesiyor, iyi eğlenceler diliyorum" ifadelerini kullandı.



Yücel Çelikbilek; "Bu ülkenin düşmanları çok! Bizim tek bir silahımız var; yüreğimiz, imanımız"

Tarihi Beykoz Çayırında yürekleri, gönülleri birleştirdiler. Sizlere ikramlarda bulundular, bizleri, sizleri ağırladılar. Beykoz Çayırı bu akşam Sinoplular ve Kastamonuluların ortak değerlerini görme şansına sahip oldu. Sanatçıların bir kısmını dinledik, biraz sonra da diğerlerini dinlemeye devam edeceğiz. Beykoz halkı adına, buraya geldiğiniz, katıldığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim, hepinizin geleceğini, ülkemizin geleceğini güzel kılsın. Bu ülkenin birliği ve dirliği için beraberce düşünen, beraberce yürüyen bir anlayışı insanlara kılsın. Çünkü bu insanların birliğe, dirliğe ihtiyacı var.

Bu ülkenin düşmanları çok! Bizim tek bir silahımız var; yüreğimiz, imanımız, birlik ve beraberliğimizdir. Bunları elimizden almadıkları müddetçe bu milleti tarih sahnesinden silmeleri mümkün değildir. Çünkü sizler, bu ülkenin geleceğisiniz, çimentosusunuz. Kastamonu'nun üzerinde İstiklal Harbinin yükseldiğini biliyoruz, Sinop'un üzerinden İstiklal Harbi'ne katılımları biliyoruz. Türkiye'nin her toprağı için oradaki her türlü gayreti göstermiştir. Bugün de Sinop ve Kastamonular, yürek yüreğe, kol kola sahnede oldukları gibi alanda da beraberler. Yürekleri, inançları beraberler bir ve diriler. Bu ülkenin geleceği için gayret gösteren arasına katsın duasıyla, hepinizi saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Pop müziğin sevilen ismi Niran Ünsal ve Ayhan Aydın’ın konser verdiği, halk oyunları gösterileriyle renklenen gecede ilçe sakinleri kardeşliğin neşesini yaşadı.

Yöre stantlarında ise vatandaşlara Kastamonu ve Sinop'a özgü Tirit, Banduma ve Kiren (kızılcık) ekşisi ikram edildi.

     

 
Editör: TE Bilisim