Beykoz Belediyesi her yıl düzenlemiş olduğu Ramazan etkinlikleri kapsamında bu kez yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerini gönül sofrasında ağırladı.  Beykoz  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koru Sosyal Tesisin de gerçekleşen iftar yemeğinde çocukların ve ihtiyaç sahiplerinin mutluluğu gözlerinden okundu.

Yetim, öksüz ve ihtiyaç sahipleri için kurulan iftar yemeği Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akşam ezanın okumasıyla birlikte herkes oruçlarını açtı.

"SON PARAMI KOMŞUMA VERDİM"

Beykoz Belediyesi'nin vermiş olduğu imkanlardan dolayı teşekkür eden Havva Aldemir, "Din, dil ve ırk ayrımı olmadan hepimizin aynı sofrada buluşması beni mutlu ediyor. Benim imkanlarım yokken bile etrafımdaki ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorum. Komşumun durumu yok. Beni evine Allah gönderdi. Elimde ki son parayı komşuma verdim ve Rabbim bana yine verir diyerek komşumun o gün ki orucunu açmasına vesile oldum" dedi.

Ramazanın çok güzel geçtiğini söyleyen Ayşe Yılmaz, bu sene ki ramazanın eski ramazanlardan farklı olmadığını söyledi. Ev Sahabet hanımı Perihan Çavdar ise, "Bir ekmeği aynı gökyüzünün altında paylaşmak çok güzel" dedi. Gün boyu evde olduğu için oruçta zorlanmayan emekli Birsen Kohen ise, normal zamanda da az yemek yediği için oruçta zorlanmadığını ifade etti. Ramazan denilince aklına akşam iftarları gelen 4'üncü sınıfa giden Dilan Sani, "Ramazan da sabahları sahur, akşamları iftar yapılır. Küçük olduğum için tekne orucu da tutamıyorum" dedi.

"RAMAZANI GÜZELLEŞTİREN İNSANLARDIR"

İlk defa iftar etkinliklerine katılan muhasebe öğrencisi  Sıla Demir, "Burada ki atmosfer çok samimi. İlk zamanları oruç tutarken zorlanıyordum ama şimdi hiç zorlanmıyorum. Babaannem tanımadığı çalışan öğrencilere ve ailelerinden uzak okuyan öğrencilere iftar sofrasında ağırlıyor" dedi.

Yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerini aynı sofrada buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen  Beykoz  Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Ramazanı sevgiyle, muhabbetle ve kardeşlikle güzelleştiren insanlardır. Ramazanın amacı da insanları bir araya getirmek, birbirlerinin durumları anlamalarıdır. Milli geleneğimizi yaşatmak lazım" dedi.
Editör: TE Bilisim