Beykoz’daki yöre derneklerinin kültür, kardeşlik ve dayanışmasına sahne olan Beykoz Çayır Festivali, Beykozlu Doğu Karadenizliler, Trabzonlular ve Rizeliler gecesine ev sahipliği yaptı.


Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı'ya vekaleten Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve yardımcıları, İstanbul Trabzonlular Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Beykozlu Doğu Karadenizliler Dernek Başkanı Emin Yavuz, Beykozlu Trabzonlular Dernek Başkanı İsmail Yüksek, Beykoz Rizeliler Dayanışma Dernek Başkanı Mikail Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri, yöre derneklerinin başkanları ve yönetimleri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve  binlerce ilçe sakini geceye katılarak ilçe sakinlerini yalnız bırakmadı.Gecede bir vilayetin değil de bir bölgenin gecesinde bulunduklarını belirten, birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Yücel Çelikbilek, Anadolunun köklü kültür mirası ve zenginliklerinin gelecek nesillere aktarılmasında bu tür organizasyonların önemini ifade ederek dernek yönetimlerini tebrik etti.

Dernek başkanları da yöre dernekleri ve kültürlerine desteği dolayısıyla Başkan Yücel Çelikbilek’e ve ekibine teşekkür etti. Gecede dernekleri ve yörelerini  temsilen Beykozlu Doğu Karadenizliler Dernek Başkanı Emin Yavuz, Başkan Çelikbilek’e  özel tasarımla yapılmış bir tekne maketi hediye etti.

Karadeniz yöresinin vazgeçilmezi kemençe ve tulum eşliğindeki canlı müzik ekibiyle sahne alan Engin Orta- Onay Şahin’in neşeli, hareketli ezgileriyle coşan Beykozlular renkli horon grupları oluşturarak, festivale özgün bir renk kattı.

Gecede İbrahim Demircioğlu yönetimindeki Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Halk Oyunları Ekibi oyunları da coşku dolu bir performans sergiledi.

Stantlarda ilçe sakinlerine mısır ekmeği, yöresel tatlılar, Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Laz Böreği, Hamsi Koli gibi özgün tatlar ikram edilirken, yöresel el sanatları, giyim eşyaları ve eski kullanım araçları da sergilendi.

İbrahim Yattara’dan Forma

Doğu Karadenizlilerin özel davetlisi olarak geceye katılan Trabzonspor’un kıtalararası sevilen futbolcusu İbrahim Yattara’nın imzaladığı formalar ve toplar, çekilişle kendisi tarafından davetlilere dağıtıldı.



Editör: TE Bilisim