Görele Dernekler Federasyonu’nun ilkini düzenlediği "Büyük Görele Şöleni" İstanbul’un tarihi mesire alanlarından biri olan Beykoz Kaymakdonduran Mesire Alanı’nda yapıldı.

Pazar günü yapılan şölen de yağmur yağışı, Görelilerin eğlenmesine engel olamadı.



Abdurrahman Ada: "Müthiş bir adanmışlık yoksa, muhteşem başarılar gelmez"

'Birlik beraberliğimiz daim, en kötü günümüz böyle olsun. Göreve geldiğimizden bu yana Yenikapı da yapılan Giresun Günlerine  katılımda. Esenyurt da yapılan Giresun Kültür Evi temel atma ve açılışında ve diğer etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan, siz değerli misafirlerimize ve sayın Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener Başkanımıza teşekkür ederim.

Federasyon olarak “müthiş bir adanmışlık yok ise muhteşem başarılar gelmez” sözünü kendimize rehber edinerek düzenlediğimiz ‘’Büyük Görele Şöleni’’ olumsuz hava koşullarına rağmen 5 binden fazla hemşehrimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Hava şartlarına rağmen bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere sonsuz teşekkür ederim. Giresunlu olmak, Göreleli olmak bunu gerektirir.

Yapılan etkinliklerde gece gündüz demeden çalışan yönetim kurulumuza, bu zamana getiren onursal başkanımız Sayın Birol Kardeşe de teşekkür ederim. Gobahis Birlik beraberlik içinde devam, doğduğumuz memleketimize doyduğumuz şehre değer katarak, kol kola, omuz omuza yaşadığımız bu koca metropol de var oluş mücadelemiz devam edecek' diye konuştu.

Programda Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Belediye Başkanı Av Tolga Erener, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz, Görelespor Başkanı İlhan Tavacı da birer teşekkür konuşması yaptılar.

Mustafa Tahmaz'ın kürsüye çıkmasıyla birlikte, şölen alanı alkış yağmuruna tutuldu.

Şölene katılan sanatçılar Resul Dindar , Gizem Kara, Kara Davut, Hakan Köntek, Tekin Hıdır ve Yaşar Reis sahne alarak davetlileri eğlendirdiler.



Şölene Konuşmacıların yanı sıra İBB Çevre Koruma Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat  Alarçin, Tuzla Belediyesi Başkanı Danışmanı Hüseyin Koca, Tuzla Giresunlular Derneği Başkanı Hilmi Kibar, yönetim kurulu üyesi başkan yardımcısı Birol Kütük, İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Dernek Başkanı Tülay Tahmaz ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Öztürk, Kadir Ada, Mustafa Kukal ve Adem Kocamanoğlu, Diriliş 2023  Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Arnavutköy Belediyesi Meclis üyesi Şaban Karasakal, Bayrampaşa Belediyesi Meclis üyesi Recep Asilsoy, Giresun Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Alim, Arnavutköy Giresunlular Dernek başkanı Ahmet Karasakal, Giresun medya platformu Başkanı Sadi Toygar, Giresun Federasyonu Kadın Kollarından Fatma Karabıçak, Halime Kömürcü, İşadamı Adil Resuloğlu, İşadamı Osman Usta, Gökhan Yiğit. İbrahim Aydın, Ümraniye Çanakcılılar Dernek Başkanı Sezer Kadakal, Ümraniye Giresunlular Dernek Başkanı Fikret Kart ve yönetim kurulu üyesi Orhan Koç, Milli Emlak Müdürü Osman Tetik, Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Meral Öner, Marmaralı Çotanaklar Grubu Başkanı Ömer Mutlu Karaman, üyeler Erol Başer, Mustafa Özdemir, Mehmet Yanbul, Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşloğlu, “İSEDERİ  İstanbul Esnaf Sanatkarlar ve işadamları Derneği Başkanı Mustafa Şeker ve yönetim kurulu üyeleri Halil Derya Tekler ve Sezai Cengiz, Beykoz Devlet Hastanesi Müdürü Halis Demir, Gör-Fed Onursal Başkanı Birol Kardeş, Üsküdar Giresunlular Dernek Başkanı Coşkun Çalık, Görele köy dernekleri ve diğer ilçe dernekleri başkanları ve temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Şölende; Görele dondurması, keser helvası, fındık, pancar çorbası, etli pilavıyla ve bol ikramıyla şölen son buldu.

[embed]https://youtu.be/5n_qDOr5woE[/embed]

Editör: TE Bilisim