Onlar yaşayan çınarlarımız ..İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden Beykoz’un yakın tarihinin tanıkları olan ilçenin en yaşlı isimleri, “Sözlü Tarih Beykoz” belgeseli için buluşarak dünden bugüne Beykoz’u anlattı.


Beykoz Belediyesi’nin desteği ve Cevdet Gümüş’ün yönetmenliğiyle hayata geçirilen ve “Beykoz’un çınarları bu belgeselde buluşuyor” sloganı ile duyurulan “Sözlü Tarih Beykoz” belgeselinde Beykoz’un 25 mahallesinde doğmuş, büyümüş ve halen orada yaşamayı sürdüren 25 aileye mensup yaşlıların anlatılmalarına yer verildi.

Her biri Beykoz’un “Yaşayan tarihleri” olan yaşlılarımız, yalnızca Beykoz’un dününü değil artık bazıları unutulma tehlikesi yaşayan örf ve adetlerimizi anlatarak Pasgol unutulmaması için kayıt altına alınmasını sağladı.

Belgesel ile eskiye dayanan ve kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürünün ve buna dayalı komşuluk ilişkilerinin korunmasını amaçlanıyor.

Belgesel, Beykoz’da Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde 22 Kasım 2017 Çarşamba günü Hakan Mengüç’ün sunduğu ve bütün vatandaşların davetli olduğu gala ile tanıtılacak.

 
Editör: TE Bilisim