Beykozlu Rizeliler Derneği, Beyaz Saray Düğün Salonu'nda birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Salonu hınca hınç dolduran Beykozlu Rizeli vatandaşlar horon teperek, tulum oynayarak Beyaz Saray Düğün Salonu'nu salladı.

Beykozlu Rizelilerin düzenlediği geceye; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Hasan Turan, eski Milletvekili Nusret Bayraktar,AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak, Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı-Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz,  Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Çevik, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

Beykoz Rizeliler Dernek Başkanı Mikail Akyıldız gecenin ilk konuşmasını yaptı.



Akyıldız yaptığı konuşmada; "Biriz, beraberiz, ömrümüz yettiğince birlikte yürüyeceğiz."

"2017 yılında planlı bir şekilde olmayarak adım attığım Rizeliler Derneği'ne... Dostlarım "sen olmalısın" dediğinde üzerinde çok kafa yormayarak "peki" dedim. O güne kadar hayatımın bir parçası değildi dernekler, dolayısıyla bu konu üzerinde de çok bilgim yoktu doğrusunu söylemek gerekirse. Hayata yeni açılan her sayfa gibi buda benim için pek çok tedirginlik ve bilinmezlik taşıyordu. Belirlediğimiz yol arkadaşlarım ile yapacağımız ilk toplantıya bu bilinmezlik ve tedirginlikle birlikte geldim. Elbette kendime saklamalıydım bu tedirginliği ve öyle de yaptım. Başkan olarak katıldığım bu ilk toplantıda yol arkadaşlarıma hep umuttun ve birlikte yaşayacağınız güzelliklerden bahsettim. Bir yılı geride bıraktık ve bugün görüyorum ki, o ilk gün çok doğru bir yerden başlamışım bu işe.

Sivil Toplum Kuruluşları, misyonları gereği içinde bulunduğu toplumun sosyal sorumluluk projelerinde duyarlı olmalıdır. Bu vizyon ışığında bizlere, geçen bir yıllık süre boyunca içinde bulunduğumuz topluma ve sorunlarına elimizden geldiğince duyarlı ve çözüm ortağı olmaya çalıştık.

Gün geldi güller dağıttık hanım kardeşlerimize, gün geldi engel olmaya çalıştık engelli kardeşlerimizin önündeki çıkmazlara... Bir Ramazan Ayı boyunca birlikte iftar açtık kardeşlerimizle, gün geldi Atamızı andık tüm samimiyetimizle. Birlikte spor yaptık, örnek olmaya çalıştık gençlerimize. Derdim var diyene derman olmaya çalıştık elimizden geldiğince. Velhasıl, bizler el ele olmaktan öte yürek yüreğe verdik yola çıktığımız kardeşlerimizle. "Biz buradayız" dedik Beykoz'a ve tüm Rizeli hemşehrilerimize...

Bir yılın özeti olsun istedik bu gece. Aslında birlikte biraz da yorgunluk atmaktı amacımız. Bu yüzden ısrarla tüm dostlarımızı yanımıza aldık. Biriz, beraberiz, ömrümüz yettiğince birlikte yürüyeceğiz." dedi.

Akyıldız'ın konuşmasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, eski AK Parti Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Albayrak birer konuşma yaparak; "Bu güzel, emek verilerek ortaya çıkmış olan organizasyonunda sizleri, bizlerle bir araya getiren dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederim. " dedi.



AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan yaptığı konuşmada; "Rizeli olmak başlı başına bir iddiadır"

"Rize dendiğinde benim aklıma gelen "zor" kelimesidir. Bugün, bu salonda ne kadar kişi var diye sorduğumda, bini aşkın dediler. Rizelileri bir araya getirmek zordur. Bugün buraya bini aşkın Rizeliyi bir araya getiren dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Uzun zaman bu kadar Rizeliyi bir arada görmek öyle kolay olmayacaktır. Benim yakın çevremdeki insanlar çok hemşehricilik yapmıyorsun diyorlar. Ben de onlara şunu söylüyorum 'Rizeli olmak başlı başına bir iddiadır, bunu böyle kabul ediyorum.'  

Bir toplantıda şöyle bir ifade de bulundum; bu ilçede hiç kimse bölgecilik, memleketçilik yapmayacak. Bu sözleri söyleyen biri olarak bugün burada bini aşkın Rizelinin karşına çıkıp 'Rizeli olmak bir iddiadır' demek doğru mu? Evet, Rizeli olmak bir iddiadır. Rizeliler, hayatın neresinde olursa olsun iddialı insanlardır. Bu yüzden bir araya pek gelmezler, gelemezler. Ama bu iddiayı, bu ülkenin, bizi biz yapan değerlerin korunmasında ve ileri gitmesinde kullanmazsak, eğer bu iddiayı sadece kendi çıkarlarımız yada gündelik hayatlarımızda hareket olarak kalırsa sıkıntılı bir durum oluşturur. Ben şuna inanıyorum, bu ülkede uyanış var, bir ülkede direniş var. Bu ülkede bu noktalarda önemli roller üstlenmiştir. İnşallah ilerleyen günlerde çok güzel ve müjdeli günler bu ülkeyi bekliyor. Bundan bir yıl evvel ülkemizin başına gelmiş ihanet olayında şu kelimeyi kullanmıştım. Demiştim ki, 'bölme' kelimesi bundan böyle uzun zamanca matematiksel ifade dışında asla kullanılmasın. Bizi hiçbir şekilde diye ayırt edecek ve nitelendirecek kavramlardan ve cümlelerden uzak Casinoslot duralım. Beykoz'da sivil toplum kuruluşlarının ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bugün bizi burada bir araya getiren dernek başkanımız Mikail Akyıldız ve yöneticilerine teşekkür eder, burada bulunan tüm hemşehrilerime keyifli dakikalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Rizeliler, tulum sanatçısı Engin Orta ve ses sanatçısı Zeki Uçkan ve Cüneyt Alaz ile doyasıya eğlendi.

Gecede A Milli Takım futbolcuların imzaladığı forma ve Rize forması satışa çıkarılarak, derneğe 25 bin TL. gelir sağlandı.

                   
Editör: TE Bilisim