Beykoz Merkez Mahalle’sinde bulunan edebiyatseverleri şiir dolu atmosferiyle kucaklayan ödüllü Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi, edebiyatımızda iz bırakan yazar ve şairleri tanıtarak sinemadan edebiyata, öyküden modern şiire kadar birçok farklı disiplini ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında her Salı akşamı saat 19.00’da Zafer Acar’la Şiir Konuşmaları, Cemal Şakar ile her Perşembe Modern Öykü Konuşmaları, Bünyamin Yılmaz’la ise her Cumartesi Sinema Konuşmaları yapılıyor.

Şiir müzesinde bu hafta Necip Fazıl Kısakürek şiiri çerçevesinde Modern Şiir Konuşmaları, Sait Faik Abasıyanık merkezinde Modern Öykü Konuşmaları ve Türk ve Batılı yönetmenlerin gözünden sinemanın dünden bugüne anlatımının yer aldığı ve sinemanın izlendiği sinema buluşmaları yapıldı.

Sinema söyleşisi programı öncesinde, Şiir Müzesi’nin bahçesinde yaz gecelerine mahsus kurulan yazlık sinemada katılımcılara Selman Kılıçaslan’ın ‘Bütün Saadetler Mümkündür’ adlı sinema filmi izletildi. Ertesi günkü programda ise gösterimde izlenen filmle ilgili olarak Bünyamin Yılmaz film üzerinden örneklerle Türk Sineması’ndaki yeni yönelişleri, genç Türk yönetmenleri ve ülke olarak festivallerdeki başarılarımızı anlattı.
Zafer Acar’la yapılan söyleşide ise bu hafta  Türk Edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek ve Şiiri konuşuldu. Düşünceleri, yaşam tarzı ve eserleriyle Türk edebiyatına yön vermiş olan Necip Fazıl Kısakürek’in yaşamı boyunca oldukça fazla önemli eserlere imza attığı ifade edilerek, fikirleri ve eserleri ile günümüze ışık tutmaya devam eden şairin eserleri de seslendirilerek yorumlandı.

Etkinliğe katılanlar konuk edebiyatçılara yönelttikleri sorularla söyleşilere katkıda bulundu.

Beykoz Belediyesi, programda katılımcı edebiyatseverlere çay, kahve ikramı da yaptı. Etkinlikler yaz sonuna kadar devam edecek. 

Editör: TE Bilisim