Beykoz Belediyesi 9 Ağustos Cuma günü, saat 14.00'da Kılıçlı Mahallesi’nde Karpuz Festivali düzenleyecek.

Beykoz'da karpuz mu yetişiyor?

Birçok Beykozlunun dahi bilmediği Beykoz Karpuzu, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından keşfedildi.

Aydın, Beykozlulara; "Karpuz Festivali yapacağım" dediğinde ise vatandaşlar, sosyal medya üzerinden "Beykoz’da karpuz mu varmışta festival yapıyormuş" gibi paylaşımlarda bulundu. 

Beykoz’un köylerine gittik ve gördük. Polonezköy girişinde Öztürkler çiftliğinde Yakut Öztürk, Alibahadır Köyünde ise Beytullah Demir ile biraraya geldik ve Beykoz'da karpuz yetiştiriciliği hakkında bilgi aldık.

Polonezköy'de yaklaşık 10 ton karpuz yetiştiği, Alibahadır Köyü'nde ise 100 tona yakın karpuz yetiştiğini gördük. Adana ve Diyarbakır karpuzları ile yarışır derecede lezzetlere sahip olan Beykoz Karpuzu, uzun zamandır Beykoz’da yetiştiriliyor. 

Yetiştiriciler; karpuz satışını uzun zamandır yaptıklarını fakat Beykoz'da kimsenin karpuz yetiştiğinden haberleri olmadığını söylediler.

Tezgaha koyduğumuz zaman insanlar, "Adana karpuzu mu, Diyarbakır karpuzu mu?" diye sorduklarında, "Beykoz karpuzu" dediğimiz de ise şaşırmayanı görmedik. Genelde ise tepkiler "Beykoz'da Beykoz karpuzu mu varmış" oluyor.

Beykoz, yıllardır tarım kenti ama bundan bihaber yöneticiler ve danışmanlar olduğu için birtürlü bu konuda vatandaşı bilgilendiremediler.

Şimdi ise Belediye Başkanımız Murat Aydın'ın tarıma gösterdiği ilgi ve alaka bizleri mutlu ediyor. İnşallah Beykoz Karpuzunu Beykozlulara ve tüm İstanbul'a tanıtacağız.

Adana ve Diyarbakır'dan karpuz almamıza gerek bile yok. İmkan verirlerse biz bütün İstanbul'a yetecek karpuzu yetiştiririz. 

Tarlalarımızda sadece karpuz değil, mısır, hıyar, fasülye, patlıcan, kabak, domates, aklınıza ne geliyorsa Beykoz topraklarında yetişiyor." dediler.

Editör: TE Bilisim