Acarkent Rotary Kulübü Beykoz Cam Sanatlar ıveTurizm Derneği ve Coliseum Spor Kulübü işbirliği ile 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Acarkent Coliseum Meydan’da 2. Beykoz Cam Şenliği’ni gerçekleştirdi.

Acarkent Rotary Kulübü bu proje birlikte Beykoz Cam sanatına ve kültürel değerlere sahip çıkmanın önemini birkez daha vurgulamaktadır. Cam ustaları standlarında  cam ürünlerini sergilediler ve satışa sundular.Kulüpüyeleri, misafirler ve çocuklar Beykoz ‘daki değerli cam ustalarından cam işleme ve üfleme tekniklerini deneyerek öğrendiler,eğlendiler ve cam üfleme ve işleme tekniklerini di cam figürlerinizi yaptılar.

Etkinliktenve cam ürünleri satışından elde edilen “Uluslararası Rotary Çocuk Felcine Son” Projesine bağışlanacak Camdan Cana” temasıyla yeni hayatlara teslim edilecektir. “Uluslararası Rotary Çocuk Felcine Son” projesi ile birçok çocuğun, yaşama tutunmasına destek veren Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında; 125 ülkede toplam olarak 2,5 milyar çocuğa Çocuk Felci aşısınınuygulanmasını sağlamış olup, 17 milyon çocuğun ölümünü engellemiştir.

21 Nisan Pazargünü  Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Acarkent Rotary Kulübü Başkanı Kerem Arasve Cam Şenliği Komitesi Başkanı Zehra Turan ve kulüp üyeleri, Coliseum Spor Kulübü temsilcileri, Beykoz Cam Sanatları&Turizm DerneğiBaşkanı Başkanı Yılmaz Güzeci, Uluslararası Rotary 2420. Bölge temsilcilerive Acar  Ailesi’nden  Funda Acar,misafirler ve13 değerli cam ustasının ve misafirleri katılımı ile yapılan törende Beykoz’da Cam  sanatının ve Cam ustalarının milli kültür değerlerimize katkısını değinildi.

Editör: TE Bilisim