Beykoz Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle 112 bin TL ödüllü olarak açılan yarışmaya 703 yerli ve 2 yabancı olmak üzere toplam 705 katılımcı 4 bin 754 fotoğrafla başvurdu.   

İstanbul’un en köklü ilçeleri arasında yer alan Beykoz’un tanıtımı ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen organizasyonla ilçenin fotoğraf sanatı açısından cazip hale gelmesi de amaçlandı. 

İlçenin doğal ve tarihi birikimine dikkat çeken yarışmanın “Foto Öykü” Kategorisi’ndeki birinciliği Caner Başer, ikinciliği Kemal Özkılıç, üçüncülüğü ise Emrah Ildız kazandı. “Serbest” Kategori birinci Neşe Arı, ikinci Ömer Kara, üçüncü ise Kahraman Turan oldu.

Beykoz’u en iyi anlatan fotoğrafların sahipleri, 22 Şubat 2020 Cumartesi günü, saat:19:00’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak.

Tören öncesinde ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin açılışı yapılacak.

Yarışmanın ödülleri, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu yetkilileri ile fotoğraf ustalarının yer aldığı seçici kurul üyeleri tarafından takdim edilecek. 

Beykoz Belediyesi, “Foto Öykü Kategorisi”nde birinciye 10.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL ödül verecek. Yarışmanın “Serbest Kategorisi”nde birinci 5.000 TL, ikinci 4.000 TL, üçüncü 3.000 TL alacak. Özel ödüller, mansiyon ve sergileme ödülleri ile toplam 112 bin TL ödül dağıtılacak.

Ödüllerin takdiminin ardından, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı, Türk Pavarotti olarak ünlenen Tenor Hakan Aysev bir konser verecek. 

PROGRAM:

Tarih: 22 Şubat 2020, Cumartesi

Saat:19:00 (Sergi&Ödül Töreni&Konser)

Yer: Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi

Editör: TE Bilisim