Ekrem İmamoğlu'nun büyük bir farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından bazı kişi, kurum ve odaklar, İstanbullulara hizmet edilmesinin önünde ya engel olmaya çalışıyor ya da yapılan hizmet üzerinden iftira haberleri ürettiriyor. Son olarak Beykoz Zerzavatçı Köyü'nde 2018 yılında yaşanan sel felaketinin ardından Kaymakamlık ve Muhtarlık tarafından yazılı olarak yapılan "iyileştirme" müracaatına İSKİ, bu yıl cevap verdi ve bölgede yer alan 0.78 metrekare olan boru alanı 5 katına çıkartıldı. Ancak objektifliğini kaybetmiş olan bir yandaş basın organı tarafından çarpıtılan haberle Beykoz'un yakından tanıdığı Çigdem-Nafiz Ünlü çifti hedef alındı. Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör ise olayı tüm yönleriyle araştırdı ve belgeleriyle olayın iç yüzünü ortaya çıkarttı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER 

Tarih 30 Eylül 2018'i gösterdiğinde Beykoz, tarihinin en zorlu günlerinden birisini yaşadı: İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış, Beykoz'da da hissedildi ve bu sırada ilçenin birçok mahallesinden mal kaybı haberleri geldi. Bu sırada Beykoz'un alt yapısının en zayıf olduğu bölgelerinden birisi olan Zerzavatçı Köyü'nde de vatandaşlar sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Beykoz Gündem'in ulaştığı görüntülerde, Zerzavatçı Köyü sakinlerinin âdeta ölümle burun buruna kaldığı ortaya çıktı. Bir apartmanın üst katından çekilen görüntülerde, büyük bir sel dalgası, önüne kattığı her şeyi evlerin arasından geçerek sürüklemeye başlıyor.

EKREM İMAMOĞLU KARARLILIĞI VE İSKİ ÖZENİ

Yaşanan kötü günün ardından Zerzavatçı Köyü Muhtarı harekete geçerek, Beykoz Kaymakamlığı ile ortaklaşa çalışarak, yazılı bir metin oluşturdu. Başvurusunu dönemin İBB yetkililerine yapan yerel yöneticiler, İSKİ'den bir ekibin Köye gelerek çalışma yapmasını beklemeye başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beykoz ziyareti, İBB'nin ilçeye bakışını da olumlu olarak etkiledi. İstanbul'un dört bir yanında yoğun bir şekilde çalışan İSKİ yönetici ve çalışanları, Başkan İmamoğlu'ndan aldıkları talimatla, alt yapısı diğer ilçelere oranla çok zayıf olan Beykoz'a özel bir ilgi göstermeye başladı. Bu sırada pandemi sürecini de iyi değerlendirmek isteyen İSKİ Yöneticileri, Zerzavatçı Köyü'nden gelen talebi de işleme aldı ve çalışmalarına başladı. Bu çalışmaların belli bir aşamasına gelindiğinde ise bir basın organında Beykoz, Kelebek Çiftliği ile Çiğdem-Nafiz Ünlü çiftinin adlarının geçtiği iftira dolu bir yazı kaleme alındı. Ancak bu konularda hassas olan İSKİ Yöneticileri, iddiaları da sanki gerçek gibi kabul ederek, bir araştırma yaptı. Kendisi de İBB'de Bilgi Teknolojileri Müdürü olarak görev yapan Nafiz Ünlü'den habersiz olarak gerçekleştirilen araştırma sonucu, haberde sözü edildiği gibi kendisinin İSKİ'nin gerçekleştirdiği çalışmadan habersiz olduğu bulgulandı.

Nafiz Ünlü: "Eşim ve ben çok üzgünüz"

Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'ün sorularını yanıtlayan Nafiz Ünlü, yaşanan bu iftira olayının hem eşi Çiğdem Hanımı hem de kendisini çok üzdüğünü anlattı. İSKİ'nin gerçekleştirdiği çalışmadan habersiz olduklarını ancak çalışmanın başlaması sonrası haberdar olduklarını vurgulayan Nafiz Ünlü, "Biliyorsunuz, Kelebek Çiftliği zaten benim eşimin üzerine... Üstelik böyle bir çalışmadan ancak bu çalışma başladığında haberdar olmuş kişileriz. Benim Bilgi Tekonojileri bölümünden İSKİ'nin işlerine müdahil olabileceğim nasıl düşünülebilir? Bu tür iftiralara maruz kalmak hem eşimi hem de beni çok üzdü. Bu arada benden de habersiz olarak kurum içinde olayların içyüzünü araştıran İBB Yöneticilerine de candan teşekkürlerimizi sizin aacılığınız ile iletmek isterim. Böylesi iftiralarla gündeme gelmek bizi çok üzmüşken, İBB'nin bir araştırma yapıp bunu yazılı olarak da sonucunu  kamuoyuyla paylaşması, İBB'nin bir parçası olarak bizi gururlandırmıştır."

Editör: TE Bilisim