Yuşa Esnafı Işık Abla: "Bize Yazık Değil mi?"

Yuşa Tepesi'ndeki yıkım kararının uygulanması sırasında polis ve esnaf arasında arbede yaşanırken, kimi Beykozluların fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yuşa Tepesi'nde 30 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Işık Abla ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyerek, "Bizi duy Cumhurbaşkanım. Biz hep sana oy verdik. Bu muydu karşılığı? Biz ne yapalım? Hırsızlık mı yapalım, namussuzluk mu yapalım? Bize yazık değil mi?" şeklinde bağırarak, yıkım kararına isyan etti.

'Yargıtay kararım var, temyizi bekliyorum'

Emlak vergi beyannamesinin ve vergi levhasının olduğunu söyleyen Esnaf Işık Abla, 30 yıldır burada olduğunu dile getirdi. "Biz de bu vatanın insanıyız" diye haykıran Işık Abla, duygu ve düşüncelerini ise şu şekilde dile getirdi:

"Yargıtay'da kararım var. Yürütmeyi durdurma kararı. Temyiz kararının çıkmasını bekliyorum. Benim dükkanımın vergi levhası var. Çalışanı var. Emlak beyannamesi var. Beykoz Belediye Başkanının kendi elleriyle verdiği emlak beyannamem var. Beni nasıl yıkacaklar?
Kolaybet
Ben 30 senelik esnafım burada. Bütün İstanbul beni tanıyor, bütün İstanbul. Bu durumdan kimler faydalanıyor? Bizi kimlere peşkeş çekiyorlar? Biz bu Vatanın insanı değil miyiz? Şerefsiz değiliz, PKK değiliz. Ne yapmak istiyorlar? Cumhurbaşkanım bizi duyuyor musun? Bizi duy Cumhurbaşkanım. Biz hep sana oy verdik, hep sana. Bu muydu karşılığı?

Işık Abla: "Böyle mi olması gerekiyordu?"

Hiçkimse telefonumu açmıyor, her yeri aradım. En az 5 Milletvekilini aradım. İstanbul Vekillerinin hiçbirisi yok burada. 3-5 tane çapulcuya bıraktınız bizi. Böyle mi olması gerekiyordu? Burada 500 kişi ekmek yiyor, 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Haftaiçi ve haftasonu tüm İstanbul buraya geliyor, biz hizmet sağlıyoruz. Madem öyle, bizi bir yere toplasaydınız. Böyle mi olması gerekiyor?

Yıkıp, bu halkı çıldırtmak mı istiyorsunuz? Hırsızlık mı yapalım, namussuzluk mu yapalım; ne yapalım? Ne yapalım Cumhurbaşkanım? Elimizi ayağımızı kırdılar bizim. Ekmek teknemizi boşaltıyorlar. 3 kişi kalp krizi geçirdi, hastanelerde. Biber gazı sıkıyorlar bize. PKK'ya sıkamadılar o biber gazını. 5 bin tane çevik kuvvet var burada. Bizim evlatlarımız hepsi. Yazık günah değil mi? Bize yazık değil mi?"

[embed]https://m.youtube.com/watch?v=MsZGXOcl7hw&feature=youtu.be[/embed]
Editör: TE Bilisim