Haziran 2017’de Türkiye’de faaliyete geçirilen Yetim Vakfı’nın Beykoz Şubesi çalışmalarına başladı. Şube Başkanlığına Şeref Kaçmaz getirildi.

Şeref Kaçmaz, Beykoz’da her ay 100 olmak ezere, 2022 yılında Beykoz’da bin yetime sponsor olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yetim Vakfı’nın Beykoz Yönetimini ve çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. İBB Beykoz Koru Tesislerinde basın toplantısına Vakfın Genel Başkanı Murat Yılmaz ve Beykoz Şube Başkanı Şeref Kaçmaz’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Yusuf Demirci’nin okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan Beykoz Şube Başkanı Şeref Kaçmaz, Genel Merkez’in talimatı ile çalışmalara başladıktan sonra ilk işlerinin kamuoyuyla Yetim Vakfı’nı tanıştırmak ve Beykozlu hayırseverlerin hizmet etme şansını ayaklarına getirmek olduğunu söyledi.

Daha önce planladıkları toplantıyı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelemek durumunda kaldıklarını ifade eden Kaçmaz, Beykoz Şubesinin kurulumu için bir buçuk, iki ay önce çalışmalara başladıklarını, konu sadece yetimler olduğu için Beykoz’da 1000 yetime Beykoz’da sponsor olmayı kendilerine hedef koyduklarını kaydetti.

Beykoz’da yetim vakfına ait 600 adet kumbara dağıttıklarını, bununla birlikte çocukları tasarrufa teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getiren Şeref Kaçmaz, kumbarada biriken paranın isterse tasarruf sahibi tarafından kullanılabileceğini, gerekirse Yetim Vakfı’na da bağış yapılabileceğini söyledi.

Aynı zamanda kilitli ve barkodlu bir kumbara çalışması yapacaklarını, bu çalışmayı da hayra vesile olmak isteyen esnaflar için esnaflar için yaptıklarını kaydeden Kaçmaz, ramazan ayı içinde kumanya ve ramazan çocuk çalışması yapacaklarını, yine yetim çocukları için bayramlık ve yetimler için iftar çalışması yapacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Kaçmaz, bu çalışmalarla ilgili Beykozlu hayırseverlerden destek beklediklerini dile getirdi.

15 Şubat 2022 bu kampanyayı başlatacaklarını da sözlerine ekleyen Kaçmaz, Beykoz’da yaklaşık 500 yetim çocuk olduğunu ve bu çocuklar arasından öncelikle gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, acil ihtiyaçlarını karşılamayacaklarını kaydetti.

Yetim sponsorluk bedelini yıllık, 1.800, aylık 150 TL olarak belirlediklerini ve bunun 12 ay devam etmesi gerektiğini söyleyen Kaçmaz, nasıl yadım yapılacağını ve dikkat edilmesi gerek hususları şöyle ifade etti:

Yetim Aile Kumanya Kodu: Kumanya 147 Beykoz

Yetim Çocuk paketi Kodu: Çocuk Paketi 193 Beykoz

Yetim Bayramlık Kodu: Bayraklık 203 Beykoz

Yetim Aile İftar Kodu: İftar 170 Beykoz

Bağış yapan kişinin Türkiye’nin neresinden yaparsa yapsın dekont açıklamasına Bağış kodu ve Beykoz girmesi yeterli olacaktır.

ÖRNEK (147 Kumanya Beykoz .) Açıklama kısmına yazması yeterli olacaktır.

Yetim Aile Ramazan Kumanya Bedeli 400 TL

Yetim Ramazan Bayramlık 300 TL.

Yetim Ramazan Çocuk Paketi 150 TL

Beykozlu hayırseverlerden talebimiz; Yetim Vakfı Gönüllüsü olmalarını, Yetim Vakfı çalışmalarına maddi manevi destek olmalarını, yetim yavrularımızın eğitim, gıda, giyim, barınma ihtiyaçları için bütçelerinden pay ayırmalarını, zekatlarını bu uğurda infak etmelerini talep ediyoruz.

En önemlisi de bir an için ‘’EMPATİ’’ yapmalarını, ne umuyorlarsa, bunun için çalışmalarını bekliyoruz

Dünya çocuk nüfusunun yüzde 40’i yetim

Yetim Vakfı Genel Başkanı Murat Yılmaz’da açıklamasında, dünya üzerinde ortalama bir milyar yetim, öksüz, terk edilmiş veya sosyal yetim bulunduğunu bununda çocuk nüfusunun %40’ına tekabül ettiğini ifade etti.

Yetim Vakfı yaş sınırı gözetmiyor

“Vakfımız “yetim” kavramının kapsamına öksüz, kayıp veya buluntu, sosyal yetim çocukları ve yetim annelerini dâhil ediyor. Sunmuş olduğu hizmetlerde yaş sınırı gözetmiyor ve yetimlerin ellerini, ilk çocukluktan başlayarak hayata atılıp kendi ayaklarının üzerinde duracakları zamana kadar bırakmıyor.” diye konuşan Yılmaz şöyle devam etti:

Vakfımız, tüm yaş dönemlerinin kendine has özellik ve gereksinimlerini dikkate alan, çok boyutlu bir “Bütünsel Gelişim Modeli”ni esas alıyor. Dolayısıyla yetimin yanı sıra ailesini, çevresini hatta içinde yaşadığı toplumu içine alacak eğitim, psikososyal destek ve farkındalık projeleri yürütüyor. Bu projeleri yürütürken başta kıymetli gönüllüler, daha sonra ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Yetim Vakfı Beykoz Şubesi Yönetim Kurulu:

Şeref Kaçmaz:Gönüllü başkanı

Uğur Yoleri: Sekreterya

Yusuf Demirci: Eğitim

İbrahim Ööztürk: Kurumsal-Teşkilat

Olgun Cirit: Sosyal İşler

Uğur Tolga Koca: Kumbara Birimi

Gökhan Beşir: Tanıtma

Hüseyin Yavuz: Kaynak Geliştirme

Raci İnan: Gönüllü Üye

Yemen Ölmez: Gönüllü Üye

Mustafa Sandıkçı: Gönüllü Üye

N.Kemal Aydemir: Gönüllü Üye

Güven Demirci: Gönüllü Üye

Ali İhsan: Gönüllü üye

KAYNAK: Beykoz Ses

Editör: TE Bilisim