AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı'nın Tokatköy Mahallesi ve Yenimahalle'de doğalgaz sorununu çözmek için düzenlediği toplantıya İGDAŞ Genel Müdürü İshak Kurşun katıldı.


Tokatköy'de düzenlenen programa İGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı İshak Kurşun, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Deniz Soytemiz ve Tokatköylüler katıldı.



Tokatköy Mahalle Muhtarı Galip Bekaroğlu, Belediye başkanımızın ve Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı'nın 6 aydan beri bu çalışmayı yaptığını biliyorum. İmar barışı ile birlikte bu işi daha da hızlandırdılar. Bu çalışmalarından dolayı belediyemize çok teşekkür ederim" dedi.


İGDAŞ Genel Müdürü İshak Kuşrun, Tokatköy ve Yenimahalle halkı doğalgazına kavuşması için, işin takipçisi olacağını vurguladı.



Kurşun; "Tokatköy bu kış doğalgazına kavuşacak"


"Son çıkan yasadan çok önce, başkanım ve ilçe teşkilatı defalarca İGDAŞ ve Orman Bölge Müdürlüğüne gittiler, geldiler. Bizlerin hedefi vatandaşımızı doğalgaz konforuyla buluşturmaktır. Bunun ilk meyvesi Yenimahalle'de kazma vurularak yapıldı. Biz Beykoz ilçesinin tamamını projelendirdik, 35 kilometreye 5 milyonluk bir yatırım yapacağız. Beykoz ilçesinde Tokatköy'den başlayacağız. Bu kışın Allah'ın izniyle Tokatköy'ü doğalgaza kavuşturacağız. Ben bu konuda Tokatköy ve Yenimahalle'nin takipçisi olacağım ve buradan taahhüdünün veriyorum" ifadelerini kullandı.



Yücel Çelikbilek; "Tokatköy'de 2B bölgesinin tapularını vereceğiz"


"Tokatköy'e 5-10 sene sonra gelecek olanlar bu bizim Tokatköy mü diyecekler. Tokatköy yepyeni bir kent ormanı güzelliğine kavuşacak. Bir kaç gündür Tokatköylü hemşehrilerimize tapularını dağıtıyoruz. Dün akşamda 68 vatandaşımızın tapusunu dağıttık. Bu seçimlerden hemen sonra yepyeni bir tapu furyasını şahit olacaksınız. Biz 2B'lerin tamamını sizlere vermek için almıştık. Bizim amacımız bölgeyi dönüştürmekti. Tokatköy'de satamadığımız her 2B bölgesinin tapularını vereceğiz. Bir kısım hemşehrilerimizin alamadığı doğalgaz ile ilgili onları eski ilçe başkanımız ile birlikte yaptığı çalışmalar ile bu noktaya getirdik.


Bu yapmış olduğumuz çalışmaları seçime yönelik yaptığımızı düşünmeyin, bunu bir insani çalışma ve görevimiz olarak görün. Allah muvaffak eylesin. Tokatköy'de 5 km'lik bir alanda gerçekleştireceğiz. Sizden ricam muhtarımız ve sizden sabır göstermenizi istiyorum." şeklinde konuştu.



Deniz Soytemiz; "Yapı kayıtlarını alan herkes altyapı hizmetinden faydalanacak"


"Son dönemde çok güzel gelişmeler oldu. Tokatköylüler ve Beykozlular olarak bunu hak ediyoruz. Tokatköy ve Yenimahalle de orman bölgesinde kalan yerlerle ilgili ufak bilgiler vereceğim. İmar barışıyla ilgili sizleri ilgilendiren bir kaç husus var. Bunlardan bir tanesi doğalgaz ve altyapı ile ilgili mevzu. Doğalgaz, su ve elektrik bağlanmasıyla ilgili bir mevzu, imar barışıyla mülkiyet gözetmeksizin yapı kayıtlarını alan herkes bu altyapı hizmetlerinden faydalanabilecek. Bununla ilgili yapı kayıt başvurularınızı Belediye binasında olan imar barışı ofisine başvurduğunuzda altyapı ile ilgili taleplerimizi ilgili kurumlar cevabını verecektir. Gerekli olan yatırımları da kendi yatırım programları dahilinde yapacaktır.Bu ne anlama geliyor? Tokatköy'de altyapıyla ilgili sorunlar çözülebilecek anlamına geliyor. Bu imar barışının size kazandırdığı bir mevzu.


"Orman bölgeleri tapularını almaya hak kazanıyor"


Yapı kayıt belgesi aldığımız bölgeler eğer mülkiyetiniz Belediye parseli veya hazine parseli ise kaybedildiği takdirde satın alması mümkün olacak.


7139 sayılı kanun çıktı. Bu Yenimahalle ve Tokatköy'ü ilgilendiren bir kanun çıktı. Bizler yapmış olduğumuz çalışmalar ve dosyalar ile meclise sunduk. Bu kanunla meskun olan yerler, ev olmuş, orman olmaktan çıkmış bütün yerler tapusunu alabilecek. 15 gün içerisinde komisyonlar bu çalışmaları yapacak.


Bölgemizde olabilecek sorunlarla ilgili İlçe Başkanımız Hanefi Dilmaç tarafından komisyonlar oluşturuldu ve İmar, mülkiyet ve diğer bütün sorunlarla ilgili daha hızlı iletişim kurulacak.


24 Haziran'da güçlü meclis, güçlü Cumhurbaşkanı olduğu takdirde bizim elimiz daha güçlü olacaktır. Tokatköy mahallesinin desteğini arkamızda hissediyoruz. Allah hayırlı, uğurlu etsin." diye konuştu.


AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Gündem Gazetesine verdiği demeçte;



"Göreve geldiğim günden beri Tokatköy ve Yenimahalle'nin sorunlarını çözmek için çalışıyorum"


Tokatköy ve Yenimahalle halkı Beykozumuzun en büyük mahallerinden iki tanesi. En büyük olması da sorunları beraberinde getiriyor tabi ki. Fakat bu sorunları çözmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı 15 Nisan'da ilçe başkanı olduktan sonra ekibimizle birlikte verdik. Tokatköy ve Yenimahallemizin Orman bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız vardı ve bu bölgede yaşayan hemşehrilerim doğalgaz sorunu ve mülkiyet problemi vardı. Çok şükür bu sorunları çözüme kavuşturmak için gece gündüz demeden çalıştık ve çözüme kavuşturduk.


Bizler ilçe yöneticilerimiz ve dışarıdan aldığımız profesyonel desteklerle birlikte 7139 sayılı kanunu çıkarttık. Bu kanunlarla birlikte Tokatköylü ve Yenimahalleli hemşehrilerimin orman bölgesinde bulunan meskun yerler tapularını almaya hak kazanırken, doğalgaz sorununu da çözdük. Geçtiğimiz hafta 83 aileye, iki gün öncede 68 aileye tapularını verdik. İnşallah tapusuz aile bırakmayacağız.


"Tokatköy'de 100, Yenimahalle'de 300 aile, Pazartesi günü doğalgaz başvurusu yapabilecek"


Pazartesi günü itibariyle Tokatköy'de 100'ü ve Yenimahalle'de ise 300'ü aşkın aile doğalgaz başvurusunu yapıp, doğalgazına kavuşacabilecek. Bu iki mahallede yaklaşık 7,5 kilometrelik bir alanda doğalgaz çalışması gerçekleşecek. Kazı çalışmaları ile yapılacak gürültüden şimdiden vatandaşlarımızdan özür diliyorum. İnşallah doğalgazın konforundan memnun kalırlar. Tokatköy ve Yenimahalle halkımıza şimdiden hayırlı olsun diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Program, vatandaşların soru ve cevapları ile son buldu.


Editör: TE Bilisim