Yenimahalle'nin en kalabalık nüfusuna sahip bölgesi olan Arkboyu, AK Parti'nin kalesi olarak biliniyor. Her seçim AK Parti'ye yüzde 75-80 bandında oy veren Arkboyu Sakinleri, 15 yıldır mahallelerine hizmet alamadıklarını üvey evlat muamelesi gördüklerini dile getiriyorlar.

Mahalle sakinleri, hizmet alamadıklarını düşündükleri için Arkboyu Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği'ni kurdular. Kurucu Başkanı Mehmet Ezgin, bu işi gençlerin yapması gerektiğini düşündüğü için mahallenin çalışkan isimlerinden Murat İlnam'a dernek başkanlığını teslim etti. İlnam, Mahallesinde yaptığı çalışmalar ile mahalle sakinlerinin gönlüne kısa zamanda girdi.

İlnam, mahallesine gelmeyen hizmetler olan 'Beykoz otobüs seferi, çocuk parkı ve gaziler köprüsünü' öncülük ederek mahallesine kazandırdı.

Dernek Başkanı İlnam, mahallesinin eksiklerini gidermek için mücadelesine devam ediyor. İlnam, Arkboyu Mahallesinde eksik gördüğü 'Arkboyu Sağlık Ocağı, Göksu - Tokatköy minibüs hattının Arkboyu mahallesine uzaması, Arkboyu güzergahında otobüs duraklarına kapalı bekleme alanlarının' yapılmasını istiyor.

Mahalle sakinleri, Arkboyu mahallesinin artık yetim kalmamasını ve tarihinde bir ilk olarak Beykoz'da temsil edilmesi gerektiğini düşünüyor. Hangi siyasi parti olursa olsun Murat İlnam'ı meclis üyesi olarak görmek istediklerini dile getiriyor. Arkboyu Mahallesinden Murat İlnam'ı herhangi bir partiden meclis üyesi olarak gördüklerinde mahalle olarak parti gözetmeksizin yanında olacaklarını, destekçisi olacaklarını dile getirdiler.

Murat İlnam'ı programlarına en çok CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün katılması ve mahalleli tarafından Düzgün'ü çok samimi, kendilerinden biri olarak görmelerinden dolayı CHP saflarında olmasına mahalleli tarafından sıcak bakılıyor. Mahalle sakinleri, AK Parti tarafından mahallesine gösterilmeyen ilgiyi CHP ile gördüklerini dile getirerek "Bu işin Partisi yok! Beykozluluk var." dediler.
Editör: TE Bilisim