Beykoz Belediyesi ve Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle ‘Yaşlı ve Yaşlı Hasta Bakımı Sertifika Programı’ kayıtları başladı.


Beykoz Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bizzat başvuru yapılarak oluşturulan kayıtlar, 28 Mayıs-11 Haziran arası sürecek.


Kayıtların bitiminden sonra Beykoz Üniversitesi’nde 18-22 Haziran tarihleri arasında bir hafta boyunca verilecek kurs, 22 Haziran tarihinde sona erecek. Talebe göre yeniden kurs açılabilecek.


Türkiye İstatistik Kurumu 2012 verilerine göre, Türkiye’de 60 yaş üstü nüfus oranı %7,5’dir. 2023 yılında bu oranın %10,2’ye yükseleceği tahmin ediliyor.


Bu istatistiksel bilgilerden hareketle açılacak kurs, yaşlı bakım konusunda teorik ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırarak katılımcıların bunu hayata geçirmeleri, sağlıklı ve yaşlı hasta bireyler üzerinde uygulayabilmelerini amaçlıyor.


Sağlıklı yaşlı ve yaşlı hastaya bakım sertifikasına sahip olmak isteyen herkes kursa katılım sağlayabilecek.


Program sonunda yapılacak sınavda 70% ve üzeri başarı gösteren katılımcılar Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Beykoz Üniversitesi Rektörü ve Proje Sorumlusu Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu imzalı sertifika almaya hak kazanacak.

Editör: TE Bilisim