Göztepe Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan kanser hastası bir kıza yardım için genç yaşında harekete geçen Beykozlu Yasemin Kaya, geçen zaman içinde yardımlarına büyük bir ivme kazandırdı. Suphi Özden Erdağı'nın Başkanlığındaki Beykoz Eyvah grubunun desteğiyle her biri 750 TL değerinde 35 yardım kolisini bu Ramazan ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturan Yasemin Kaya, "Resulallah'ın dediği gibi komşumuz açken biz tok uyuyamayız. Hep birlikte insanlarımızın eline el, gözüne göz, diline ses olabilmeliyiz. Şu pandemi sürecinde ekmeğini muhtaç ailelerle ve onların günahsız çocuklarıyla paylaşan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Beykozlu hemşerilerimizi, komşusuna yardım etmeye davet ediyoruz. Gelin, yaraları birlikte saralım" dedi. 

KIZIYLA BİRLİKTE YARDIM KOLİSİ DAĞITIYOR 

Medipol Üniversitesi Mutfak Bölümü Genel Koordinatörü Yasemin Kaya, henüz 39 yaşında olmasına karşın çok büyük bir sorumluluğu kendi tercihiyle ama büyük bir heyecan ve aşkla üstlenmiş. İki çocuk annesi Yasemin Kaya, kendi ailesine ayıracağı zamanı Allah rızası için yardıma muhtaç ailelere ayırmakla kalmamış; kendi çocuklarını da bu yardıma vesile kılmış. Kızıyla birlikte kapı kapı dolaşarak, elindeki erzak paketlerini gülümseyerek ve yardım alan kişileri incitmeyerek dağıtan Yasemin Kaya, yardımseverliğin manevî hazzını hayatının en üst noktalarına taşımış.

"Merhamet, Yüce Allah'ın biz âciz kullarına verdiği en güzel lütuftur" diyen Yasemin Kaya, ilk olarak hayatına dokunduğu Fadime'nin kendisine çok şey öğrettiğini söylüyor. Kanser hastası olan Fadime'nin yardımlarla kemoterapi görerek hastalığı yendiğini heyecanla anlatan Kaya'nın hikâyeyi anlatırken gözlerinden âdeta sevgi ve sevinç akıyor. Beykoz Eyvah grubu ile çıktığı yolda zamanla daha çok yardımsevere ve yardıma muhtaç aileye ulaştığını anlatan Yasemin Kaya, şunları söylüyor:

KANSER HASTASI ÇOCUKLAR KEMOTERAPİ OLDU, İLİK KANSERİ OLANLARA İĞNE BULUNDU

"İnsanlara, hayvanlara, bitkilere yardım etmeyi seviyorum. Biz ilk bu yardım olaylarına başladığımızda bir Fadime kızımız vardı. Kanser hastasıydı. Ben o gece telefon kayıtlarımla bir grup oluşturdum. Hepimiz bir araya geldik ve çocuğumuz kemoterapisini aldı, hastalığını yendi. Hep istediği o pembe renkli evine kavuştu.

Daha önceleri de bu tür yardımlar yapıyordum ancak bireysel olarak ve sessiz bir şekilde hareket ediyordum. Ancak özellikle Eyvah grubunun destekleriyle, Fadime kızımızın ardından yardım alanlarımız, etkimiz ve katkımız giderek genişledi; arttı. Göztepe Devlet Hastanesi'nde meselâ çocuklarımızı sevindirdik. Yine orada ilik kanseri bir çocuğumuz yatmaktaydı: Mertcan... Hâlâ görüşüyoruz. O çocuğunuza iğne gerekiyordu ve 8 bin liraydı. Eyvah grubumuzla bu parayı 2 gün içinde toparladık ve Mertcan iğnesini oldu. Göztepe Devlet Hastanesi'nde olduğu gibi kanser hastası, engelli çocuklarımıza ve ailelerine birçok yardımda bulunduk."

Yaşam felsefesini "İnsanların eline el, gözüne göz, diline ses olmak" olarak belirleyen ve bunu yardım hareketinin sloganı olarak belirleyen Yasemin Kaya, Beykoz Eyvah grubunun bu yardım selini başlatan en önemli unsur olduğunu dile getiriyor. Ramazan ayı öncesi her birisi 750 TL'lik 35 yardım kolisi hazırlanmasında başta Suphi Özden Erdağı olmak üzere Tuğba, Elif ve Ayşe adlı grup üyelerinin maddi-manevî desteklerini aldığını hatırlatan Kaya, ayrıca yardımsever dostlarının da kendisine katkı sağladığını belirtiyor:

YASEMİN HANIM DAHA ÇOK YARDIMSEVERE ULAŞIP, DAHA ÇOK ÇOCUĞA YARDIM ETMEK İSTİYOR 

"Ferhat Bey ile Hande ve Cemre Hanım da bizim yardımlarımızda yanımızda duran kişiler oldular. Diğer yandan 750 TL değerindeki kolileri 350 TL'ye maletmemizde destek veren esnaflarımız, isimsiz kahramanlarımız oldu. Onlar da hep bizim samimiyetimize güvenerek ve sadece Allah rızasını gözeterek hareket ettiler. 

Eyvah grubu olmasaydı, bu denli ilerleyemezdik. Şimdi bu yardım konusunda etki alanımızı daha da genişletmek istiyoruz. Daha yardım edilecek, yaşamlarına ve yaralarına dokunacağımız çok insan var. Beykoz'da şimdiye değin yaptığımız hayırları referans göstererek, daha çok hayırsevere ulaşmak istiyoruz. Birlikte daha büyük bir çember oluşturarak, daha fazla sayıda çocuğumuza yardım etmek; muhtaç ailelerin ellerinden karşılık beklemeksizin tutmak istiyoruz.

Rasulullah Efendimiz söylemiş: 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diye. Çevremize yardımcı olmalıyız. Konumuzu-komşumuzu gözetmeliyiz. Muhtaç olanların elinden Allah rızası için tutmalıyız."

Editör: TE Bilisim