Korona virüs ile ilgili büyük sıkıntıların yaşandığı Beykoz'da herkes tüm gücüyle eksikleri tamamlamak, açıkları kapatmak için çalışıyor. İYİ Parti Beykoz İlçe Teşkilâtı da sessiz sedasız ilçede 1200'e yakın eve giderek, kapılarına usulca bir yardım kolisi bıraktı bile... Gerek İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan gelen yardım kolileri, gerekse Beykoz'un tanıdığı bildiği esnafı, işçisi, memuru, aşçısı, kısacası; İyi insanları, el ele vererek bir yardım zinciri oluşturdular. İyi Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ise Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör ile sahada yaşadıklarını içtenlikle paylaştı.

İşte o açıklamalardan bazı satır başları:

GECELERİ UYUYAMIYORUM 

"Içinde bulunduğumuz süreç çok zor bir süreç. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gittiğimiz yerlerde gördüklerim, tanık olduklarım beni sevindirdiği kadar üzüyor da... Yardım için gittiğimiz yerlerde insanların yaşadıkları yerler, gördüklerimiz, anlattıkları bizleri etkiliyor. İnanın gece sahura bazen kalkamıyorum çünkü sahura kadar gözüme uyku girmediği oluyor. Bu virüs dolayısıyla evlerinden çıkamayan insanlarımız var. Tertemiz ruhlu güzel insanlar. Bu insanların neler yaşadığını gözümle gördükten sonra ben her şeyi unutuyorum. Aklımda yalnızca bu insanların yaşadığı zorluklar var.

BEYKOZLU ONURLUDUR, GURURLUDUR 

Gittiğimiz evde kimi zaman konuşmuyor insanlar. Susuyor. Nerden gelmiştir ismi, işte bizim partinin sosyal hesabına gelmiştir ya da yönetim kurulu üyelerimiz ismini bildirmiştir. Eğer başı öne eğerse ben anlıyorum. Bizim Beykozlu onurludur, gururludur kardeşim. İstemeye utanır, verirsin, almaya çekinir. Yanına yaklaşıp 'Dik dur be kardeşim, bu yaşadıkların senin suçun değil" demek istiyorum ama sonra vazgeçiyorum. Üzmemek, incitmemek gerekiyor kimseyi. Ama benim içimde o sessizlik yer ediyor. Akşama eve gelince yatakta bir sağabir sola dönüyorum, olmuyor. Uyuyamıyorum. 'Allahım sen yardım et bu insanlara, yardım et bize' diye dua edip, geçiyorum.

BEYKOZ BELEDİYESİ DİKKAT ETMELİ

Ben bu zamanda yardım edeni, komşusu açken kendi tok gezmeyip, sofrasındaki nimeti bölüşeni ayırmam kardeşim. Kim olursa olsun, benim nazarımda da Beykoz'un Beykozlunun nazarında da o adam iyi adamdır, güzel insandır. Allah rızası için yardım eden insana da yardım edilecek yardıma muhtaç insana da kimliği falan sorulmaz. Biz Beykoz'da yaşayan tüm kardeşlerimizi kardeşimiz olarak görmüşüz. He, süreç bittikten sonra yine kaldığımız yerden devam ederiz, siyaset de yaparız; sorarlarsa düşüncemizi de anlatırız. Kimse yanlış anlamasın, bu diyeceğimi siyaset olsun diye demiyorum; düzelsin diye söylüyorum. Beykoz sahipsiz kalmasın, sahipsiz görünmesin kardeşim. Bizim gittiğimiz yerlerde Beykoz Belediyesine müracaat ettiği halde hâlâ yardım alamadığını söyleyen insanlar var. Bu Belediye hepimizin Belediyesi. Yardımlarımızı yaparken kimlik sormayalım kardeşim. Sizin elinizde bir liste var, doğrudur. Ancak bu süreçte evine ekmek girmeyen insanlar var. Bu insanların kredi borçları var. Bu insanların elektriği geliyor, suyu geliyor. Bu insanlar belki Beykoz Belediyesi olarak senin listende değildi önceden ama şimdi almalısın. Yine söylüyorum, yardım eden herkesten Allah razı olsun. Allah mükafatını inşallah ahir zamanda versin. Ancak adaleti de gözününde bulundurmak şart. Bu Belediye bizim kardeşim, hepimizin. Yine söylüyorum siyaset olsun diye değil, eksikler tamamlansın diye söylüyorum. 

GAYRET KUL'UN TAKDİR ALLAH'IN

Biz gayret gösteriyoruz kardeşim. Hepimiz gayret gösteriyoruz. Yardım yaparken, diğer yardım yapan kardeşlerimizi de görüyoruz. Başka başka partilerden, başka başka görüşlerden, derneklerden, memleketlerden insanlar. Selamlaşıyoruz. Bu süreçte kim 'Yetiş' dese yanında hemen bitivermeliyiz. Bu memleket bizim güzel kardeşim, bu Beykoz bizim. Hepimizin. Burada birlikte biz bize yaşıyoruz. Her şey iyi olsun diye uğraşıyoruz, emek veriyoruz. Hep beraber. Allah yardımlarımızı hepimizin yardımlarını kabul etsin. Mübarek Ramazan ayında evinde iftar için sahur için yiyecek yemeği olmayan bir Beykozlu bıraktıysak da hakkını helâl etsin. Yarından tezi yok bizim sosyal hesaplarımıza girip, kendini, adresini bize bildirsin. Gerçekten ihtiyacı olan insanları tanıyan ama onurlu, gururlu Beykozlunun 'imdat' demeyeceğini düşünen de konusunu-komşusunu bize bildirsin. Biz elimizden geleni yaparız kardeşim. Gayret kuldan, takdir Allah'tan... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Beykozlunun Ramazan Bayramı da şimdiden mübarek olsun. Allah hiçbirimizi yolundan şaşırtmasın"

Editör: TE Bilisim