Yalıköy'de bulunan pazar yerinin İSPARK yetkilileri tarafından otopark olarak ücretlendirilmesi sonrası esnaf ve bölge halkı sitemlerini sosyal medya aracılığı ile dile getirmişti. 

İSPARK’ın Yalıköy pazar yerinin otopark yapmasına tepki gösteren AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, bir basın açıklaması yayımladı.

Dilmaç'ın gönderdiği basın metninde şu ifadelere yer verdi;

"Değerli Beykoz Halkı,

Pandemi koşullarında zor günlerden geçen pazarcı esnafı ve vatandaşlarımıza destek olmak yerine yeni bir yük yükleyen CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin akıllara zarar bir yaklaşımını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kuruluşundan beri İstanbul’un tarım ve organik ürün tedarikçisi olarak kitaplara konu olan Beykoz’da adına yakışır bir projenin hayata geçirilmesi için destek beklerken, ucuz bir hesapla adım atan İBB yönetimi, Yalıköy Pazaryeri’ni İSPARK’ın kullanımına açarak otoparkını da ücretli hale getirdi.

Ekmeğini tezgahından çıkarmak için ter döken pazarcı esnafımızın yanısıra, hemşerilerimize de yeni bir külfet getiren bu uygulama, İBB yönetiminin şehircilik anlayışının da tezahürüdür.

Biz bu zihniyeti yıllardan beri farklı yerlerde yaptığı uygulamalarla çok iyi tanıyoruz. İstanbul’un her köşesini en ufağından en büyüğüne kadar bir rant alanı olarak gören bu anlayış, hiçbir çivi çakmadığı gibi, mevcut emeklerin de üzerine çökmeye çalışmaktadır.  Pazaryerimizin otoparkına giriş 10 lira yapılarak, bakış açılarını da çok iyi yansıtmıştır.

Burada yenilenmesi, esnafa ve halkımıza yakışır bir projenin hayata geçirilmesi için emek sarfetmek isteyenlerin önü kesildiği gibi, vaziyetten istifade edilmeye çalışıldığı da aşikardır.

Dediğimiz gibi biz sizin zihniyetinizi muhalefette olduğunuz dönemde bile çok iyi görmüştük. Bundan 5 yıl önce Burunbahçe’yi nezih bir yaşam alanına dönüştürmek için proje geliştiren dönemin AK Partili Büyükşehir Belediye yönetimini, sözüm ona halkçı olduğunu söyleyen milletvekilleri tarafından engellenmek istemişti.

O zaman da popülist hesaplarla demeçler veren kişiler,“Gözleri bir türlü doymuyor”,  “Bu alana ücretli geçiş koymak demek fakirler bu işte yararlanamaz, bu işten ancak parası olan yararlanabilir. Yani olayı tamamen iktisadi kar getirir amacına yönelik bir uygulama ki bu kabul edilebilir uygulama değildir” diye konuşuyordu. “Biz buranın rant alanına çevrilmesine izin vermeyeceğiz” sözleriyle “Burunbahçe’de İSPARK olmasın” diye feryat ediyordu.

CHP zihniyeti İBB yönetimini devraldı.. İki yıl geçti…

Hala İSPARK orada…

Demek ki mesele başkaymış.

Biz, İBB yönetimini Yalıköy’deki pazaryerimizle ilgili bu akıldışı yaklaşımdan vazgeçmesi konusunda uyarıyoruz. Halkın sesine kulak vermesini ümit ediyoruz.

Saygılarımızla

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı"

Editör: TE Bilisim