Vatan Partisi Beykoz İlçe Örgütü tarafından son zamanlarda gelen fahiş faturalar hakında basın açıklaması yapıldı. Tek çözümün kamulaştırma olduğunun altı çizilen açıklamada Türkiye’nin enerji güvenliği tehdit altındadır iddiasında bulunuldu.

Tüm Türkiye’de tepki gösterilen elektirik faturalarına Vatan Partisi Beykoz İlçe Örgütü’nden de tepki geldi. İlçe örgütü başkanı Hakan Ekiz imzalı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ENERJİ GÜVENLİĞİ İÇİN ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ KAMULAŞTIRILSIN HALKA UCUZ ELEKTRİK VERİLSİN

Elektrik başta olmak üzere, enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretme şevkini kırmıştır. Vatan Partisi olarak, yaklaşık bir yıldır, uyardığımız enerji krizi bütün dünyayı sarmış ve ülkemiz de bu krizden nasibini almıştır. Fakat ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!

Esnafımız, elektrik faturalarını camlara asarak tepkisini, feryadını dile getiriyor. Bu bir uyarı feryadıdır. Türkiye’nin üretimine, ticaretine vurulan bu ağır darbeyi engellemek için hükümet yetkililerine bir uyarı niteliğindedir. Vatan Partisi, hiçbir zaman sadece tepki gösteren ve eleştiren muhalefet tarzı izlememiştir. Her tepki ve eleştirimizde konuya dair çözüm önerilerimizi sunduk. Çünkü biz bu memleketin sahibiyiz. Hükümette olmasak dahi memlekete fayda sağlamak için çalışmak, siyasi kaygılar yerine ülkemizin ve halkımızın faydasını gözetmek öncelikli hedefimizdir. Bu konuda da çözüm önerimizi sunuyoruz.

Elektrik Üretim ve Dağıtımında Özel Şirket Çıkarlarına Derhal Son Verilsin!

Devlete ait elektrik dağıtım görevi ve yetkisi özel şirketlere verildi. Sonuçlarını ise acı bir şekilde yaşıyoruz. Özel şirket çıkarları, ülke ve halkın çıkarlarının önüne geçti. Türkiye’nin enerji güvenliği tehdit altındadır. Elektrik dağıtım şirketleri, devletten aldıkları elektriği aşırı kârla satıyorlar. Bu şirketler halkı, verilen görev ve yetkiyi suiistimal etmişlerdir. Hükümet, geçmişte elektrik dağıtım hakkı verilen, çoğu yabancı ortaklı özel şirketlerden bu hakkı geri almalı, halkın yanında tavır alarak enerji güvenliğini yeniden tesis etmelidir.

Dünya çapında oluşan enerji krizine rağmen, devletimiz şu anda elektriği dağıtım şirketlerine 2019’un son çeyreğinden daha da ucuza veriyor. 2019 yılında 1 kw/h elektrik da 34,86 kuruşa verilirken bugün 31,85 kuruşa veriliyor. Fakat; şu an ülke genelindeki 21 özel dağıtım şirketi 31,85 kuruşa devletten aldıkları elektriği toplam fatura bazında, günlük 7 kwh’a kadar kullanım için 137 kuruşa, günlük 7 kwh’tan fazla kullanım için ise 206 kuruşa satıyor. Yani 4,5 – 6,5 kat arası fahiş kar elde ediyor!

Yine geçmiş yılın verilerine göre dağıtım şirketlerinin bir yılda 135 milyar Türk Lirası kar ettiğini görüyoruz. O halde soruyoruz: Bu şirketler kamulaştırılırsa 135 milyar lira nereye gidecek? Vatandaşın fatura yükünü azaltmaya gidecek. Üretime gidecek. Ticarete gidecek. Yani yine Türkiye’ye ekonomisine geri dönecek, bu enerji dağıtım şirketlerinin hükümetlere ve halka karşı kötüye kullandıkları yetki ellerinden alınmış olacaktır. İşte bu sebeple “tek çözüm kamulaştırmadır” diyoruz.

Enerji Güvenliği İçin Tek Çözüm Kamulaştırma!

Enerji dağıtımı bir kamu hizmetidir! Dahası, enerjide devletçi, halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, üretimin en önemli girdisidir, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarklarının döndürülmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda refah ve huzurun sağlanması için ucuza verilmelidirKamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından gereklidir.

Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, öncelikle özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracak Türkiye’nin enerji güvenliğini sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve enerji güvenliği için bir an önce kamulaştırmaya gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.

Ucuz Enerji için Komşularla İşbirliği

Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar çok uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize karşı yönelttiği tehdit ve dayatmalara karşı dostlarımıza güven versin.

Halkın Türk Bayrağı Altında Yaptığı Haklı Eylemlerinin Başarısı İçin Sorumluluk Üstleniyoruz

Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için kullanma, saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak da bu eylemlerin başarısı için, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz. Sadece şikayet eden, tek amacı hükümeti devirmek için her fırsatı kullanmak olan ve  ayağı bu topraklara basmayan, yüreği bu millet için atmayanlara fırsat vermeyelim. Sorun bizim ise, çözümü de bizdedir. Bu kapsamda Beykoz’umuzun bütün siyasi parti başkanlarına, derneklerine ve kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Sokağa çıkalım ve esnafımızı dinleyelim. Sanayiciyi ve vatandaşı dinleyelim. Sorunu birlikte çözmek için el ele verelim. Sokakları, Türkiye düşmanları ile işbirlikçilerine bırakmayalım.

Elektrik dağıtımını kamulaştıralım! Enerji güvenliğimizi sağlayalım! Halka ve üreticilere ucuz elektrik verelim! Zamları geri çekerek vatandaşımıza, “Rahat nefes al ve üret” diyelim!

Editör: TE Bilisim