Beykoz Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Uzun, 24 Haziran Seçimleri'ni Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz'e değerlendirdi.

Beykoz Ocak Başkanı Hüseyin Uzun ile 24 Haziran 2018 Seçimleri'ni Beykoz Gündem Gazetesi'ne değerlendirdi.

Tüm samimiyeti ile soruları cevaplayan Uzun sözlerine; "Beykoz'da ve Türkiye'de 24 Haziran Seçimleri'nin Galibi Ülkücü İradedir" diyerek başladı.

24 Haziran'da yapılan erken seçim kararını bekliyor muydunuz?

Bildiğiniz üzere Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey, erken seçim talebinde bulunmuştur. Tabi Genel Başkanımız bir kaç ay daha ileri tarihi söylemişti fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran 2018 tarihini söylerek 40 günlük bir süre zarfında bizleri seçim hazırlığına sokmuştur. Açıkcası biz Ülkücü camia olarak seçim bekliyorduk ce Genel Başkanımız Sayın Bahçeli'nin erken seçim söyleminden sonra Beykoz Ülkü Ocakları yöneticilerimiz ile oturup seçim hazırlığına başladık. Bu yüzden; bizim beklemediğimiz bir şey değildi.

Anket firmaları MHP'yi baraj altında veriyordu. Sizlerin de aklınızdan hiç böyle bir durum geçti mi?

Milliyetçi Hareket Partisi, 49 yıllık bir siyasi partidir ve kurulduğu günden, bugüne hep üzerimize oyunlar oynanmış fakat Ülkücü hareket bu oyunların üzerinden herzaman üstesinden gelmiştir.

Bizler Türk Milliyetçiliği'ni temsil eden tek siyasi partiyiz. Belki bu yüzden, belki de tek doğruları tek söylediğimiz parti olduğumuz için içinde zerre Türk Milliyetçiliği taşımadıkları için sevilmiyoruzdur. Varsın zaten bu düşüncede olanlar bizleri sevmesinler.

Şimdi gelelim sorunuzun cevabına; Evet, anket firmaları seçim startı verildiği günden son güne kadar bizleri baraj altı vermiş, yok olmaya mahkum olacağımızı defalarca televizyon ekranlarında deklare etmişlerdir. Fakat bu anket firmalarına Sayın Genel Başkanımız seçimin lk gününden, son gününe kadar Milliyetçi Hareket Partisi'nin baraj problemi olmadığını defalarca dile getirmiştir. Bizlerinde aklının ucundan partimizin baraj altı kalacağı geçmemiştir. Hem nasıl baraj altı kalalım ki? 15 Temmuz'un kahramanı olan bir lider, fetö'ye ve dış güçlere MHP'nin Genel Başkanı olduğu ilk günden beri karşı gelen birisine, vatandaşın teveccühü olsun değil mi?

24 Haziran Seçimleri'nde MHP ve Ülkü Ocakları'nı başarılı buluyor musunuz?

Öncelikle Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey ve Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Bey'e Beykoz Gündem Gazetesi aracılığı ile 24 Haziran'da dik duruşları ve başarılarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Allah ikisini de başımızdan eksik etmesin.

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu mitingler ve basın açıklamaları, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Olcay Kılavuz'un teşkilatın neferleri, Büyük Türk Devleti'nin geleceği olan gençler ile kurduğu temas ile ; Yüce Türk Milleti de iki genel başkanımızı gönlüne almış, bağrına basmıştır. Bu da başarıyı getirmiştir. Bu yüzden 24 Haziran Seçimleri'nin başarılı iki ismi varsa Devet Bahçeli ve Olcak Kılavuz Beyfendilerdir.

Genelden Beykoz'a gelecek olursak eğer, Beykoz'da aldığınız oyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Beykoz'da Ülkü Ocakları olarak elimizden gelen çalışmayı fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Ülkü Ocağı mensubu olan tüm kardeşlerimizin ailelerini tek tek ziyaret ettik ve kafası karışık ailelerin, soru işaretlerini giderdik ve partimize oy vermelerini sağladık. Tabi genel olarak 15 bin oy alıyorduk 14. 300'e yakın oy aldık. Bu da oyumuzu koruduğumuzu gösteriyor. Daha iyi bie oy alabilirdik diye düşünüyorum tabi ki, demek bir yerlerde eksik çalışma yapmışız yada kendimizi tam ifade edememişiz.

Halkımız bu kadarı oyu partimize layık görmüştür. Bizlere saygı göstermek düşer. İnşallah bu eksikleri önümüzde yapılacak yerel seçimlerde giderip daha iyi bir oy alacağız.

2019'da yapılacak olan yerel seçimler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Milliyetçi Hareket Partisi 2009,2011,2015 ve 2018 Seçimleri'nde 15 bin oyunu muhafaza etmiştir. Tabi yerel seçimlerde kişi faktörü çok önemli. Bu yüzden dolayı MHP olarak, Beykoz'da mahallesinde sevilen, siyaseten tanınan 4-5 isimin yanyana gelmesiyle birlikte Beykoz'un dengelerini değiştireceğizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler, Beykoz'u yönetmeye herzaman talibiz. Şundan eminim ki, MHP'nin Belediyecilik anlayışının olduğu; Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerinde göstermiş olduğu 'üretken belediyecilik' anlayışı ile örnek olmuş, takdirleri toplamıştır.

Allah'ın izniyle de İstanbul'da ilk belediyeyi Beykoz'da kazanacağımızı düşünüyorum.



AK Parti İlçe Başkanı, yerel bir gazete de "MHP'nin bize katkısı 5-6 puan olur" demişti. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Başkanı, böyle bir açıklama yaptıysa gerçekten talihsiz bir açıklama olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan oylar ile desteği ortadır. AK Parti; yüzde 42,6 oy almıştır. Cumhurbaşkanlığı'nda ise; yüzde 52,6 oy almıştır. Buradaki katkımızın da yüzde 10 olduğu aşikar gözükmektedir. Sanırım AK Parti İlçe Başkanının da anket firmalarının tesiri altında kalmış bu yüzden böyle talihsiz bir açıklama yaptığını düşünüyorum.

İlçe başkanının, bu düşüncesinin 24 Haziran Seçimleri'nde alınan sonuçlar ile değiştiğini kanısındayım.

Beykoz'un genel sorunlarına gelecek olursak; Beykoz'da uyuşturucu son buldu mu, sizce fetö'nün Beykoz'da kırıntıları varmı yada tamamen temizlendi mi?

Beykoz'da uyuşturucu son buldu demek en büyük arzumdu fakat maalesef ki güzel Beykozumuzda uyuşturucu son bulmuş değil, aksine daha da artmıştır. Bizler etrafımızdaki insanları bilinçlendirerek bu lanetten uzak tutmaya çalışıyoruz.

Beykoz'da uyuşturucu ile gerçek anlamda mücadele eden bir asayiş gurubu vardı. Ne hikmetse bu mücadeleyi veren polis teşkilatı ekip halinde farklı yerlere gönderildi. Bu sorunun cevabını ucu açık bırakıp, takdiri Beykoz'un vatansever halkına bırakıyorum.

Beykozlulara son bir şey söylemek ister misiniz?

24 Haziran Seçimleri'nde Beykozlu hemşehrilerimizin partimize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ederim.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye ülkemizin, milletimizin dik duruşunun temsilcisi olduğu için şükranlarımı sunarım. Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Bey'in Mersin Milletvekilliğini kutlar, başarılarını vekillik sürecinde de devam ettirmesini dilerim.

Beykoz Gündem Gazetesi'ne de bizlerin sesi olduğu için ayrıca teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim