TÜGVA Beykoz Şubesi, Kavacık’ta bulunan Kavacık Et Mangalda yerel basınla bir araya geldi.

TÜGVA Beykoz Şubesi Başkanı Ekrem Tuncer, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak geçiyoruz. Faaliyet alanlarımız Türgev ile sadece yurt alanında kesişiyor. 15 ile 35 yaş arasındaki öğrencilerimize, iş, spor, akademik hayat bir çok alanda açısından faaliyet veren bir vakıfız. Bizden önceki bir çok vakıf, belli bir alanda hizmet sunmaktadır. Biz de ise tüm alanları kapsar. Bir gencimiz sanatçı olmak istiyorsa, sanat alanında yetiştirilir. Sporcu, diplomat, bilim adamı olacaksa bu alanlarda yetiştiriyoruz.

Okullarda yapacağımız etkinliklerde de Milli Eğitimden ve okuldan izin alarak yapıyor, hatta bu etkinliğimize okuldaki öğretmenlerin de katkı sunmasını talep ediyoruz. 

Bizim vakfımızda hiçbir gencimiz, "benim yetişeceğim bir alan bulamadım" diyemez.

Tuncer, "Yeni nesil vakıfız" 

İlçelerden genel merkezimize ERP diye bir yazılımımız ile tüm çalışmalarımızı arşivliyoruz. ERP, 20 yıl sonra bugün yerel basınla buluşmamızı bile bulabileceğimiz bir arşiv programıdır. Bu çalışmalarla hem hafızamız yenilemek açısından, tüm organizasyonlarımızı hafızalarda tutmak için yapıyoruz.

Bazı kişiler sosyal medya üzerinden manipülasyon yapıyor

Bütün kaynaklar bizim vakfımıza aktarılıyor, bu paralarla yol yürüdüğümüzü dile getiriyorlar. Oysa ki durum böyle değil. Geçen sene bir iftar yemeği verdik. Genel Başkanımız da Bilal Erdoğan Beyefendi gelmişti. Ama sosyal medyada bir vatandaş, “aksırıncıya kadar, tıksırıncaya kadar yiyin efendiler”yazmıştı. Bu üzücü bir şeydi tabi. Biz orada kendi imkanlarımızla yapmış olduğumuz bir iftardı.

Yorumu yapan vatandaşı da derneğimize davet ettim. Gelin derneğimizde anlatalım, iftarımız da mütevazi bir iftardı. Tabi Beytaş’ın restoranı boğaz manzaralı olunca, insanın aklında oluşan şatafatlı bir yemek olduğunu düşünebiliyor.

Tabi yorumu yapan vatandaş Beykoz’u bilmediği için bu yorumu yaptığını düşündüm. Bunun da bizim ne kadar şeffaf olduğumuzu gösteriyor. Derneğimize davet ettiğim vatandaşın da gelmesini bekliyorum. 

Derneğimize gelen hiçbir gencimize, "sen kimsin, kimin oğlusun, ailen ne iş yapar" diye sormayız. Kültürel, dini eğitimlerin yanında da yaz okulu yapıyoruz. Hiçbir öğrencinin siyasi görüşüne bakmayız. 1 ay boyunca yaz okulunda Anadolu kültürüne uygun, örfümüze uygun şekilde eğitimler veriyoruz. Doğa Kampı yapıyoruz. Başvuru yapan öğrencilerimizden bir kuruş almadan 1 ay boyunca etkinliklerimize götürüyoruz. Geçtiğimiz sene Saroz Körfezi’ne gittik. Yüzme hocası, doğa sporlarının bilgilerini verecek hocalarımız ile birlikte 1 ay geçirdik. Tabi bu öğrencileri götürürken ailelerin izinlerini de alarak gerçekleştiriyoruz. Tabi Saroz Körfezi’nde yaptığımız etkinliklerimiiz umuma açık yapmıyoruz. Öğrencilerimizin güvenliği bizler için önemli. 

Bir aile bize geldi “benim evladımı kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim”dedi. Tabi biz çocukları seçerken dediğim gibi aileleri ne iş yapar bakmadan yaptığımızı söylemiştim. Tabi ailede şaşırmıştı nasıl seçtiniz evladımı diye. Bu yüzden teşekkür ediyor. Ön yargıları bu sayede kırıyoruz. “dedi. 

Başkan Tuncer, yerel basına rahle hediye etti. 

Editör: TE Bilisim