Beykozlu Trabzonlular Derneği, 2. Olağan Kongresini Kavacık'ta bulunan dernek binalarında düzenledi.

Kongreye Kızılay Eski Genel Başkanı Tekin Küçükali, Trabzonlular Dernek Başkanı Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Muharrem Ergül, Hopaspor Kulüp Başkanı Mübin Çakmak, Beykoz Belediyesi Özel Kalemi Mehmet Şeker, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Divan Başkanlığını Kızılay Eski Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin yaptığı olağan kongrede, Prof. Dr. İsmail Yüksek yapılan açık oylama ile 2'nci kez başkan seçildi.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra faaliyet ve denetim raporu okundu.

Raporların okunmasının ardından Kızılay Eski Genel Başkanı Tekin Küçükali konuşma yaptı.

Küçükali; "Çok değerli Beykozlu hemşehrilerimize hayırlı olsun diliyorum. STK'lar esasen bulunmuş oldukları yerlerde insani diplomasiyi en iyi uygulayan kuruluşlardır. Her ne kadar zaman içerisinde güç kaybetmiş olsak bile bu varlığımız hiçbir zaman silinmez. İnsani diplomasi şuan da uluslararası yürütmüş olduğumuz diplomasiye bir bakış açısıdır. Her biriniz bir kar tanesi gibisiniz. Toplumun üzerinde faydalı, güzel ve iyi işler yaparken birbirinize zarar vermeden ama sonucu çok iyi yakalayan, örtüyü güzel ören ve örerken de bulunduğu yere fayda sağlayan kurumlarsınız. Canavarların içinde masum ceylanlar gibi her işlevlerinizi yapar, hem de insanlığaa ve topluma güzel işler yaparsınız. Bizim asıl üzerinde duracağımız konu yöremize nasıl faydalı işler yapabiliriz olmalı. Trabzon dediğimiz zaman hepimizin kafasında çok farklı ışıklar çakmak gibi yakar ve bir anda söner ve arkasından da ne geleceğini hesap ederiz. Biz görünüş itibariyle sert insanlarınız ama esasen çok yumuşak kalpliyizdir. M.Ö. 756 yıllarında Trabzon'un kurulduğu söylenir. Bu İstanbul'a göre eş değerdir. Biz şehrimize sahip çıkmalıyız. Geçmişte bu şehre Cenabı Allah büyük nimetler gönderdi. Trabzon'da ciddi bir sanayi vardı. 14 il çalışmaya buraya gelirdi. Biz bunu iyi kullanamadık. 60'lı yılların sonuna doğru, elimizdeki imkanı birleştirip Organize Sanayi haline gelemedik ama başka iller bunu başardı.

Temel'in tavuğunu çakal almış. O da başlanmış söylenmeye çakala. İdris'te gelmiş dalga geçiyor, 'ula Temel ne oldi'
Temel'de bende neler dedim tavuğa demiş. Tavuk nerede gitti... Biz kendimizi bu pozisyona sokmamız gerekiyor. Elimizdekileri başkası alıyor, aldırmayalım arkadaşlar. Bizi, bizden başka daha fazla sevecek kimse olamaz. Biz o ilin coğrafyasında kader birliği yapmış, mecburiyetleri olan insanız. İlimize öncelikle sahip çıkmalıyız. Şehrimizde neler olup, bittiğini yakından takip etmeliyiz.

Trabzon, ekonomik, sosyal olarak çökerse Karadeniz'in esamesi okunmaz. Bizim Trabzon Lisesi diye bir lisesi var ama bugün lisemizin adını duyan yok. Üç tane Arap gelecek diye kendi öz değerlerimizi yok etmemiz gerekiyor. Dünyanın en güzel doğasını iki, üç yabancı gelecek diye yok etmek üzereyiz.

Kongremiz, birlik beraberlik kralbet giriş ve kardeşlik içerisinde, tüm Trabzonlulara ve Beykozlulara hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.

Tekin Küçükali'den sonra Dernek Başkanı Prof.Dr. İsmail Yüksek konuşma yaptı.

Yüksek yaptığı konuşmada; "Bizim en büyük şükredeceğimiz konu; o coğrafyada, o atalarımızla dünyaya gelmiş olmamız. Onun bize kazandırdığı çok önemli unsurlar var. Sabır var, hoşgörü var, en önemlisi de vatan sevgisi var. Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi fikirden olursa olsun. Vatan söz konusu olursa, hep beraber olduğumuzu görmek mümkün. Coğrafyanın vermiş olduğu en büyük özelliklerden birisi de problem çözmek ve hızlı hareket etme yeteneğine sahip olmamızdır. Sıkıntılı süreçlerde Trabzonluların, devletin en etkin yerlerinde en hızlı işlemi çözdüğü bize mutluluk veriyor. Bir şükür konusu da Beykoz'a yerleşmiş olmasıdır. Beykoz, bize Trabzon'a, Karadeniz'e olan özlemimizi gidermek için önemli. 1974 yılında Beykoz'a geldik. Aynı yeşilliği, aynı tarlaları, aynı bahçeleri görme imkanımız oldu. Bu bize belki Trabzon'a adapte olmamızı sağladı. Beykoz bizim herşeyimiz ama biz Beykozlular olarak Trabzon'a ne katabiliriz. Yeni nesilleri Trabzon'a götürüp o kültürü, atalarımızın orada çektikleri sıkıntıları görmeleri için geziler yapmalıyız." dedi.

Kongre, fotoğraf çekimiyle son buldu.

Beykozlu Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Listesi

Başkan Prof. Dr. İsmail Yüksek

Ahmet Tural

Ahmet Holoğlu

Ahmet Akın Ak

Erdal Uzuner

Fazlı Çilingir

Hasan Türkgenç

İdris Kurt

Kenan Zayıf

Mübin Çakmak

Murat Gedik

Müslüme Albayrak

Naci Candaş

Nuran Zorlu

Serhat Gedik

Editör: TE Bilisim