Beykoz Belediyesi, Tokatköy Mahallesi'nde işlemleri tamamlanan 68 aileye tapularını teslim etti.


Beykoz Belediyesi, Tokatköy Mahallesi'nde işlemleri tamamlanan 68 aileye tapularını teslim etti.


Beykoz Belediyesi tarafından bir süredir çeşitli kanuni sıkıntılar nedeniyle tapu alamayan 85 aileye tapuları geçtiğimiz hafta teslim edilmişti. Beykoz Belediyesi kanuni sıkıntılarını kısım kısım çözdüğü Tokatköy sakinlerine dağıttığı 85 tapudan sonra İBB Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın kentsel dönüşüm ile ilgili verdiği müjdelerin ardından 68 Tokatköylü aileye daha tapusu düzenlenen törenle teslim edildi.


Akbaba / Grand Çiftlik 91 Düğün Salonu'nda düzenlenen tapu dağıtım törenine, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



Tapu sürecinin özellikle 2B alanlarında sabır gerektiren bir konu olduğuna değinen Çelikbilek, "Amacımız vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaktır. Geceli gündüzlü çalışmalarımızla bir yandan plan, bir yandan imar ve mülkiyetle ilgili karşılaşılan sorunları tek tek kavuşturma gayreti içerisindeyiz. Tapuların hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Tokatköy'ün bazı bölgelerinde tapu ve doğalgaz problemleri var. Bu problemleri Allah'ın izniyle çözdük, kısa zamanda başvurularınızı yapabileceksiniz." dedi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AKbaba / Grand Çiftlik 91'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına katılmış ve Tokatköylülere müjdeler vermişti. 


Şehr-i Sitare'nin Beykoz'daki Mimarı Dr. Salih Elmas, Beykoz Gündem Gazetesine konuştu.



"5 katlı imar planı Çevre Şehircilik Tabiat Komusyonu tarafından onandı"

"Biz yaklaşık 2 yıldır, Beykoz Belediyesi planlama ekibi, emlak istimlak ekibi ve kentsel dönüşüm ekibi ile beraber 487 ada 3 parsel de halkın lehine; ne kadar alan üretebiliriz diye sürekli bunun hesabını yaptık. Vatandaşın burada imar haklarını da daha fazla elde etsin diyerek en kötü şartlara dahil, imar planlarında da bölge şartlarına ve diğer adalarına göre de sosyal içerikli proje imar edilmesi amaçlı imar şartlarını farklı olarak geçirdik. 5 kat, diğer bölgeler 3 kattır. Burada ve bunun yanındaki 120 dönümlük kentsel dönüşüm alanımız var, oralarda da 5 kat olarak imar planı Çevre Şehircilik Tabiat Komisyonu tarafından onandı.

"Bahara daire tapusu dağıtacağız"

Tahmin ediyorum ki 4 ay içerisinde bu bölgedeki imar planımız İBB meclisinden karara bağlanacak ve arkasından askıya çıkacak ve plan resmi olacak. Tokatköy halkı adına Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İBB Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok büyük bir katkı, çok büyük bir kazanım. 24 ay içerisinde inşaat tamamlanacak. 24 aylık sürede kira yardımı alacak, kimse mağdur olmasın diye 2 tane kira taşıma bedeli alacak. Vatandaş bu anlamda normal bir müteahhidinden alacağı haklardan hiçbir eksik olmadan bunları alıyor. Normal bir müteahhit ile anlaşmış olsa piyasa şartlarıyla yüzde 50 oranla anlaşıyor diye düşünün. Burada ise hiç o hesaplara bakmadan insanların şuan ki kullanmış olduğu alanlardan yüzde 20'lik bir kısım eksilterek, hızlı bir şekilde bu yüzde 20'lik kısım ile de ticari alan oluşturması, yüzde 30'unu da büyükşehir belediyemizin finans etmesi, bu yılki bütçeden kullanması... Burada yaşayan vatandaş arsa tapusu almış olsalardı açık ihale olacaktı, herkesi tapulandırma durumumuz yoktu. Belki de yıllarca hukuki problemle karşı karşıya kalacaktı. Bildiğiniz gibi bölgemizde devam eden birsürü davalar var. Bu taşınmazda böyle bir kadere mahkum olabilirdi. Vatandaşımızın, bugün ki İBB Başkanımızın açıklamalarıyla iltifat ve teveccühün gördük. Bunu inşallah sözleşmede de aynı şekilde devam ederse bu yıl içerisinde kazma vurulur. Bunlar etap etap devam edecek. İnşallah önümüzdeki bahara inşallah daire tapu dağıtımları yapılacaktır. Biz bu anlamda çok mutluyuz. Başta Cumhurbaşkanımız, İBB Başkanımız ve KİPTAŞ Genel Müdürümüz ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu; "Keşke benim evimde dönüşüm arazisi içerisinde olsa"

"2016 yılında Beykoz Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu istişare toplantısında 487 ada 3 parsel kentsel dönüşüm alanı olduğunu beyan ettiler. Ben kentsel dönüşümü isteyen bir muhtarım. Halkımız, başka mahallelerde neden başlamadığını soruyor ama biz Tokatköy'de başlaması bizim için bir şans olduğunu ifade ettim. Halkımızın mücadelesi, Belediye Başkanımızın  ve Cumhurbaşkanımızın emriyle proje KİPTAŞ'a verildi. Vatandaşımızın hayal edemeyeceği bir proje, keşke benim arsam da bu proje alanı bölgesinde olsaydı. 487 parsele, devlet ekmek uzattı. Bunun üzerine bal ve kaymak sürüldü, bir daha bal ve kaymak sürüldü. Buna da itirazı olan vatandaşlarımız varsa hiçbir şey diyemiyorum. Bilgilendirme toplantıları devam edecektir.

487/3 parsel'deki kargaşılıktan HZ. Yuşa mevki dediğimiz 700 ve civarındaki parselleri proje alanı diye geri çeviriyor. Her platformda 1. etapın yapılmasında yardımcı olurum da 2. etap için parçalamayın diyorum. Tapu dağıtmak güven tazelemektir. Tokatköy'ün artık hazine ve orman ile küçük problemleri kaldı. İnşallah onlarda yakın zamanda çözülecek. Cumhurbaşkanımız, İBB Başkanımız ve Beykoz Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.

Tokatköy sakini Hasan Demirci; "Uzun zamandan beri bekliyorduk tapu almayı. Sağ olsunlar ilgilendirler. Bizi davet edip, tapunuz çıktı dediler ve bizde memnun olduk. Verilen saatte geldik. İlgilenenlerden Allah razı olsun. inşallah bu seçimlerde muvaffak olurlar."

Tokatköy sakini Kemal Özen; "Allah tapumuzu veren Belediye Başkanımızdan razı olsun"

Tokatköy sakini Muhammet Güler; "Çok duygulandım. Uzun zamandır tapu bekliyorduk. Allah razı olsun"

   

 
Editör: TE Bilisim