Alınacak daire ve dükkân için bir bedel ödenecek mi?

Projede kullanıcı olan, (emlak beyanı veren) HERKESE yenileme payı düşüldükten sonra bağımsız bölümün vasfına göre bir daire veya deposu olan bir dükkân bedava verilecektir.

Daha sonra kullanıcı payına düşen imar durumunun karşılığı olan m² ve bu projenin kamu yararı gözetilerek elde ettiği imar durumunun karşılığı olan etaplarına göre “proje katılım bedeli”ni ödeyeceklerdir.

  • Belediye başkan yardımcısı Salih Elmas ;Tokatköy halkı tarafından belirlenen sözcü heyeti  7 kişi ile Perşembe günü; proje konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

  • Sözcü heyetinin talebi üzerine Salih Elmas projeyi detaylı olarak heyete anlattı.Sözcü heyeti Tokatköy halkının taleplerini Salih Elmas'a iletti.

  • 487 ada ve 3 parsel alanında 237 arsa sahibine ait 577 hanenin 396’sının emlak beyanı verdiği belediye tarafından tespit edilmiş. Emlak beyanı vermeyen 181 hanenin akıbeti de vatandaşların en çok merak ettiği konu. Emlak beyanı vermeyen 181 hane sahipleri ayrıntılı incelendiğinde bu hanelerin bulunduğu binaların aile binası şeklinde olduğu ve bu sebeple vatandaşların aile reisleri tarafından tek beyan verildiği tespit edilmiştir.Ailecek aynı binada farklı dairelerde yaşayan ve tek beyan veren ailelerin durumuna belediyenin bir çözüm yolu üzerinde çalıştığı  Salih elmas tarafından dile getirildi.


Betexper Daire ya da dükkânı olan bu proje karşılığında ne alacak?

Bina sahiplerinin yapı metrekarelerinden “proje yenileme oranı” düşüldükten sonra mevcutta sahip olduğu bağımsız bölüm sayısından az olmamak kaydıyla arazideki kullanım payında düşen imar durumu miktarından % 50 müteahhitlik payı düşüldükten sonra kalan alan, niteliğine göre daire veya dükkân olarak verilecektir.

  • Dükkan veya daire olarak beyan veren bir vatandaşımız hakkını ya daire olarak yada dükkan olarak kullanabilecek. Dükkan olarak karar veren vatandaş daire alamayacak daire olarak karar veren vatandaş dükkan alamayacak.


Ödenecek bedel taksitlendirilecek mi? Kredi çekilebilir mi?

Belediyeye bina sahiplerinin ödeyeceği proje katılım bedeli için çıkan ödeme ruhsat sonrası % 20’si peşin kalana miktar 5 yıl (60 ay) geçmeyecek şekilde taksitlendirilecek…

  • Tokatköy halkının sosyoekonomik durumu göz önüne alınarak bankalarla görüşülmek suretiyle taksit sayılarının uzatılması hakkında belediye tarafından çalışma yapıldığı bilgisi heyet tarafından alındı.


Kira ve taşınma yardımı yapılacak mı?

Projenin yapım aşamasında proje alanı boşaltılacak, proje alnında bulunan kullanıcılara kira yardımı ve bir defaya mahsus taşınma yardımı yapılacaktır…

  • Heyet üyelerinden Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz sahibi Yılmaz Gökgöz’ün önerisi üzerine semt sakinlerinin ilçe dışına göç etmek zorunda kalmamaları, Beykozluların Beykoz’da kalması açısından ve kurulu iş düzenlerinin bozulmaması için belediyenin Casino siteleri belirleyeceği bir alana geçici konut inşası gündeme gelmiş ve belediye tarafından olumlu karşılanarak üzerinde çalışılacağı bilgisi heyete aktarılmıştır.


Belediyeden Teknik Destek

  • Heyetin teknik açıdan değerlendirme yapması ve bağımsız uzmanlardan görüş alması açısından belediyeden teknik projelerin ve detayların aktarılması talebinin gündeme gelmesi üzerine belediyenin 1 ay içerisinde heyete teknik detayların paylaşılacağı bilgisi heyete aktarıldı.

Editör: TE Bilisim